uitgelicht

Beeldbank Oisterwijk: De Kikkenduut 1994 – Sportpark ‘De Luie’


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Mooie mix van sport en spel bij De Kikkenduuts ‘Sportpark De Luie’ in 1994. (Bron: Film Szabolcs Vigh)

Openbare lagere school ‘De Kikkenduut’ opende in 1974 haar deuren. Bij het 25-jarig bestaan van de school in 1999 opende fervent videofilmer Szabolcs Vigh een schatkist aan beelden die hij in de loop der jaren gefilmd had om aan oud-leerlingen, oud-docenten, ouders en andere betrokkenen te kunnen tonen.

De school is nog altijd te vinden aan de Burgemeester Verwielstraat, daar waar zij startte. Noodgedwongen maakte de school tweemaal een totale verhuizing mee. Een verwoestende brand in 1979 noopte personeel en leerlingen ’n dik jaar intrek te nemen in noodlokalen op het er tegenover liggende Dotterveld. Eind 1980 kon het nieuwe gebouw, dat op de oude fundamenten was geplaatst, weer worden betrokken.

Een van de in de loop der jaren gefilmde momenten was ’n zomerse dag in 1994 vol activiteit. De speelplaats was omgebouwd tot Sportpark ‘De Luie’. De kwinkslag richting Sporthal ‘De Leije’ ligt er lekker dicht bovenop. Een gezellige dag vol bedrijvigheid waar ouders de armen voor uit de mouwen staken. Bekende gezichten op de film voor u?

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk