Care Inn

Welke wijk wordt beste petanquespeler tijdens wijktoernooi PCO?


Durf jij met jouw wijk de uitdaging aan? Ook dit jaar weer organiseert PCO, Petanqueclub Oisterwijk, haar jaarlijkse wijktoernooi. Dit is dé uitdaging voor wie van boulen houdt!

PCO wijktoernooi is ook ontmoeten en genieten!

Dit gratis wijktoernooi is voor alle inwoners uit Oisterwijk, Haaren, Moergestel en Heukelom. Het is het ideale moment om buurtgenoten te ontmoeten en bovendien sportief bezig te zijn met jeu-de-boules. Het heet eigenlijk wel pétanque, maar de meesten noemen het gewoon ‘boulen’. En dat wil zeggen dat het er gewoon gezellig en sportief aan toe gaat op dit toernooi. Alvast een beetje proeven aan het zomerse, Franse vakantiegevoel.

Petanque
Dit spel is laagdrempelig en iedereen kan het leren. En bovendien…het is een sociaal spel, omdat hier het gezellig ontmoeten hand in hand gaat met de vaardigheid van het gooien met de ‘boules’. En als je eenmaal bezig bent, merk je dat dit spel toch wel enig tactisch inzicht vraagt. Dat maakt het nog interessanter om een keer te boulen. Dus durf jij de uitdaging aan?

Boulebaantjes in onze buurten
In de buurten en woonlocaties van onze gemeente zijn er allerlei boulebaantjes waar regelmatig mensen elkaar ontmoeten om te boulen. Laat nu maar eens zien vanuit jouw wijk hoe goed jullie wijk is. Maar ook als je er nog geen ervaring mee hebt, iedereen mag meedoen aan dit wijktoernooi. Dit vindt plaats op zaterdag 24 juni om 13.30 uur.  Ga de uitdaging aan en doe mee aan dit wijktoernooi!

Oefening baart kunst
PCO biedt de mogelijkheid om tevoren te komen oefenen op haar petanquebanen aan de Moergestelseweg 32d te Oisterwijk. Wil jij komen oefenen, dan kan dat op zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Leden van onze club staan je graag te woord en leggen graag uit wat de spelregels van dit boeiende spel zijn. Wil je meer informatie of wil je je graag opgeven voor dit (gratis) toernooi neem dan contact op met Mia van Dummelen via 06 47 76 37 67 of mail naar miavandummelen@icloud.com.

De winnaar mag zich een jaar lang de beste petanquewijk van Oisterwijk mag noemen en dat kan bewijzen door een wisselbeker. Ga dus de uitdaging aan!