ondernemers

Partij PRO gaat op bezoek bij een biologische boer; Anders boeren, het kan!


Niemand kan het ontgaan zijn. Er is volop discussie over de toekomst van het boerenbedrijf in Nederland. En dat het anders moet is ook duidelijk. Maar hoe dan? PRO wil dat met eigen ogen gaan bekijken. Leden van PRO (de progressieve politieke partij in de gemeente Oisterwijk) en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd.

Op zaterdag 27 mei 2023 zijn wij van 13.30u tot 16.00u te gast bij Alexander Vugts en zijn gezin om eens van dichtbij te horen en te zien wat biologisch boeren kan betekenen, waar men zoal tegenaan gelopen is bij de overgang naar biologisch boeren, waar men nu tegenaan loopt, hoe ze vinden dat het gaat en wat voor kansen er thans liggen voor biologische boeren. Daarover gaan ze graag met ons in gesprek.

De familie Vugts woont op de ‘Beekhoeve’ aan de Beekweg 3 te Haaren ‘op de Noenes’. De boerderij is al 7 generaties in bezit van de familie Vugts en en de 8ste generatie staat al klaar.

Een aantal jaren geleden is de Beekhoeve overgestapt op biologisch boeren. Ze hebben ongeveer 120 rood- en zwartbonte melkkoeien en ongeveer 70 stuks jongvee. De koeien en kalveren grazen van half april t/m eind oktober in de weilanden rondom de Beekhoeve, akkers van Brabants Landschap. Ook hebben ze ezels, pony’s, schapen en geiten en natuurlijk honden en katten. Het hele jaar door produceren ze gezonde biologische melk en dat in combinatie met ‘Net Anders’.

‘Net Anders’ is een organisatie die gericht is op het bieden van ondersteuning aan (jonge) mensen met een stoornis binnen het autistisch spectrum. De combinatie biedt voor beide partijen een mooie combinatie van educatie, werken in en met de natuur en het dagelijks reilen en zeilen op een modern melkveebedrijf.

Het adres is Beekweg 3, 5076 PT te Haaren. Wil je hierbij aanwezig zijn? Dan zien we je aanmelding graag voor 20 mei 2023 op info@pro-oisterwijk.nl

 

Het bericht PRO gaat op bezoek bij een biologische boer; Anders boeren, het kan! verscheen eerst op PRO Oisterwijk.

Meer politiek- en gemeentenieuws

Bovenstaande bericht is door de politieke partij geplaatst op hun website. Oisterwijk Nieuws verspreid deze berichten automatisch, om u op de hoogte te houden van hun politieke standpunten. Alle partijen die hieraan meewerken worden getoond.

Meer politiek- en gemeentenieuws leest u in het thema Gemeente (klik!)