uitpunt

Partij PRO blij met cultuurvisie, maar blijft kritisch


Tijdens de raadsvergadering van donderdag 25 mei stemde de gemeenteraad van Oisterwijk over de nieuwe Cultuurvisie. PRO is blij dat er eindelijk een echte Cultuurvisie ligt en dat we ermee aan de slag gaan. In het raadsplein van 11 mei werd de visie namelijk al voorbesproken en hadden inwoners de kans om in te spreken. Daar vertelde één van de insprekers dat dit al de vierde keer was dat hij mee had gedacht over een nieuwe cultuurvisie en dat dit pas de eerste keer was dat er daadwerkelijk een visie op tafel ligt.

Ook inhoudelijk is PRO blij met de visie. De visie spreekt namelijk als voornaamste doel over kansengelijkheid voor alle inwoners van onze gemeente als het gaat om beoefening van en toegang tot cultuur. Daar kan PRO natuurlijk alleen maar voor zijn. Cultuur ontspant en verbindt, en dat zou voor iedereen mogelijk moeten zijn. Daarnaast zet de visie ook in op duurzaamheid. Daar is PRO ook blij mee. Vaak zien we duurzaamheid alleen terug als het gaat om ruimtelijke voorstellen van het college, maar duurzaamheid is breder dan dat. Daarom is PRO positief gestemd over het feit dat nu ook ingezet wordt duurzaamheid.

Er lag voor PRO nog wel een zorg als het gaat om het muziekonderwijs. Er zijn verschillende (commerciële) organisaties die een flinke bijdrage leveren in de mogelijkheden om cultuur te beoefenen in onze gemeente. Echter, is het niet altijd financieel toegankelijk om hier gebruik van te maken. Om daar verandering in te brengen diende PRO een amendement in om te kijken naar financiële tegemoetkoming voor deze organisaties. Op dit moment is dat er namelijk alleen voor verenigingen. Na een flink debat in de raad en de mededeling van de wethouder dat er in het opstellen van de uitvoeringsplannen weldegelijk ruimte is om te kijken naar dit soort financiële tegemoetkomingen, trok PRO het amendement in.

 PRO kijkt uit naar de uitvoeringsplannen die het college gaat verstrekken als de nieuwe Cultuurvisie wordt vastgesteld. Uiteraard zal PRO kritisch blijven volgen of deze daadwerkelijk voorziet in kansengelijkheid voor een duurzaam cultuuraanbod en -beleid.

 

Het bericht PRO blij met cultuurvisie, maar blijft kritisch verscheen eerst op PRO Oisterwijk.

Meer politiek- en gemeentenieuws

Bovenstaande bericht is door de politieke partij geplaatst op hun website. Oisterwijk Nieuws verspreid deze berichten automatisch, om u op de hoogte te houden van hun politieke standpunten. Alle partijen die hieraan meewerken worden getoond.

Meer politiek- en gemeentenieuws leest u in het thema Gemeente (klik!)