Care Inn

Lezing over reis naar Iran bij Cultuur en Beleef Oisterwijk


Cultuur en Beleef vindt iedere laatste maandag van de maand plaats in het Inlooppunt, Kerkstraat 48 te Oisterwijk. 22 mei om 14.30 start er een lezing over een reis naar Iran.

Vrijwilligers ontvangen de gasten bij De Inloop in Oisterwijk.

Cultuur en Beleef is een activiteit speciaal voor mensen, die geïnteresseerd zijn in thema’s als geschiedenis, kunst, reizen, natuur, religie etc . Het kan gaan over lokale onderwerpen maar ook bredere maatschappelijke thema’s komen aan bod. Ook de gastsprekers komen uit Oisterwijk maar soms ook van verder weg. Kortom voor ieder wat wils.

Lezing over Iran door Jaap Germans

Graag zou Jaap even terug willen naar zijn lezing van vorig jaar Oktober 2022 over Noorwegen/Spitsbergen. Deze prachtige reis verdient een korte terugblik. Dan start hij met Iran, het land dat hij zo’n 6 jaar terug bezocht. In deze huidige tijd terugkijkend een zeer bijzondere en avontuurlijke reis die hij met een lokale gids heeft gemaakt. Deze belevenissen komen uitgebreid aan de orde bij de volgende onderwerpen: musea, de Armeense Kerk, Isfahan, Persepolis, Koerden, Hafez, Qom, Koningsgraven en de Waterwerken.

Zijn verhaal roept ook vragen op zoals; Iran een vroege wereldmacht kunnen wij uit dit verleden, patronen ontdekken waar wij wat van kunnen leren voor onze toekomst, of geeft zijn verhaal meer vragen dan antwoorden. Nieuwsgierig geworden, kom naar de Inloop en ontdek deze oude cultuur.(het oude Perzië)

De kosten bedragen 2 euro inclusief koffie/thee.