uitpunt

Kleinkunst met Ad van Drunen in kasteel Nemerlaer Haaren


‘Op herhaling’ – een liedjesprogramma van Ad van Drunen: ‘Ik ben weer helemaal terug bij waar ik lang geleden ben begonnen: Het leven bezingen met gitaar, stem en teksten.’

Ad van Drunen begin in 1978 op het kasteel, en nog steeds speelt hij met gitaar en zingt hij zijn lied.

Op zaterdag en zondag 20 en 21 mei om 14.30 uur brengt Ad van Drunen zijn liedjesprogramma ‘Op herhaling’ op Kasteel Nemerlaer in Haaren. Kleinkunstliedjes van eigen hand: de wereld kritisch beschouwen, op de hak nemen of poëtisch beschrijven door te ‘spelen’ met woorden in onze mooie taal. Het programma van ca. vijf kwartier, zonder pauze, is een mix van oudere liedjes die de tand des tijds hebben doorstaan, een aantal latere werken en zeer recent geschreven stukken in een geheel eigen stijl.

Ad voerde in 1975 voor het eerst een soloprogramma uit op Kasteel Nemerlaer, waar in 1978 ook de elpee ‘De vlucht naar vrijheid’ van Liedjestheater Ad van Drunen in première ging. Sinds die tijd is hij steeds aan dit unieke repertoire blijven werken, ook naast alle andere, vaak drukke muzikale en culturele activiteiten. De tijd is nu rijp om juist op deze plek terug te blikken, samen te vatten én vooruit te kijken met het programma ‘Op herhaling’.

De entree à € 10,00 p.p. komt geheel ten goede aan het kasteel. Voor dat bedrag kan men het gehele kasteel zowel vóór als ná het concert bezoeken.