The Make

Vijfde team Oysters kampioen


‘Ut vijfde kampioen!’ zo kopt de club op hun eigen website. ‘Er gebeurde van alles afgelopen weekend maar het kampioenschap van Ut Vijfde stak er qua beleving en belangstelling wel bovenuit!’

Gefeliciteerd!

 

Het vijfde team van Oysters werd kampioen! (Bron: Oysters.nl)

‘Wij feliciteren graag de spelers van ut vijfde team, maar vooral de trainer Roy WItlox en de onvolprezen teammanager Toon de Jong. En ook de visionairs binnen de club die er ├╝berhaupt voor gezorgd hebben dat er een vijfde team kwam!’

Oysters 1

Oysters 1 nam het op zaterdag op tegen een zeer sterk Rotterdam. Dat je tegen die ploeg niet op de voorwaartsen moet spelen werd in de eerste helft snel duidelijk. Een keer ontsnapte Bram Brauer (die een zwaarrdere tegenstander had dan een week eerder) aan de aandacht van de Rotterdammers en hup de bal lag achter de lijn. Maar daarna werden de zware kanonnen naar de vuurlinie gestuurd, Met reglementair geweld werden de Oysters keer op keer teruggezet en toen het fluitje ging voor half-time stond de teller op 10-22.

Er werden zelfs al kleine feestjes bij de Rotterdammers waargenomen in de rust. Maar meteen na rust kikte Matias een penalty binnen en uit de kick-off zorgde de mooiste try van de middag voor de uitspraak “zo….we hebben weer een wedstrijd”; uit de mond van de lines-man. Weer een penalty verder gingen de Oysters zelfs aan de leiding. 23–22. De finishers gaven alles en de Rotterdamse vesting kraakte maar een moment van grotesk voorwaartsenwerk zorgde voor een Rotterdamse try. De conversie werd verzilverd evenals de penalty die even later werd gegeven. De Oysters kregen er ook nog een, zodat de eindstand 26-32 werd. Hard gestreden en 1 punt. Op naar DIOK!

Ducksters

De Ducksters speelden in Oisterwijk tegen het altijd lastige Vets. Alhoewel het er al snel uitzag dat de Boxtelse/Oisterwijkse combinatie sterker was, bleken de Valkenswaarders moeilijk te kraken. Tot het einde bleef het verschil marginaal klein en de Ducksters vielen dan ook dankbaar op het gras toen de Ref een einde aan de wedstrijd maakte en er een 17-10 eindstand op het bord stond. De Ducksters zien we volgend jaar terug in de 3 klasse.

Oysters II

Oysters II degradeerd ook niet maar dat is vooral te danken aan de eerste seizoenshelft. Heel veel is er niet veranderd behalve de uit de kluiten gewassen lappenmand waar veel spelers nu inzitten. Een ontketend HRC II wist daar wel raad mee en sleepte op Oisterwijkse grond het kampioenschap van de 2e Klasse binnen. Gefeliciteerd HRC! Geeft niet. Volgend jaar maken we een verse start met een verse groep een verse mindset en een verse trainer. Kom op Oysters II.Nog 1 wedstrijd.Uitgerekend tegen het team van de verse trainer. Laat hem maar eens zien wat er in zit.