ondernemers

Redt het gemeentehuis van Haaren


Gemeente Oisterwijk is voornemens het voormalige gemeentehuis van Haaren, met foyer, raadszaal, kantoren en overige voorzieningen, alsmede een recent heringericht plein, af te breken en te vervangen voor nieuwbouw.

gemeentehuis

Het voormalige gemeentehuis van Haaren met het recent opnieuw ingerichte plein (Foto: Oisterwijk in Beeld)

Het plan is om op die plek een gebouw te realiseren met daarin een nieuwe Den Domp, en onder andere appartementen. Volgens de gemeente is het goedkoper om het gebouw te slopen en nieuw te bouwen, dan het huidige te hergebruiken.

Rens van de Ven denkt daar anders over. In het Haarens Klokje vraagt hij inwoners zijn oproep te steunen, door hem een mail te sturen. Hij wil daarmee een signaal afgeven aan de gemeente, met het doel het huidige gebouw te behouden. Er is volgens hem in het verleden al genoeg aan bebouwing afgebroken, waar men later spijt van had. En volgens voorbeelden uit andere gemeenten, is het goed mogelijk gebouwen te behouden en een andere bestemming te geven, zonder dat die gebouwen verloren gaan.

Bent u het met Rens eens? Moet het voormalige gemeentehuis van Haaren blijven staan? Mail dan naar redtgemeentehuis@hetnet.nl