uitpunt

Oisterwijkse Oysters bezig met de toekomst


Laat er geen misverstand over bestaan. Daar waar het mogelijk is spelen wij bij RFC Oisterwijk Oysters het liefst met zelf opgeleide spelers. Maar de huidige samenstelling van het allerhoogste niveau in Nederland, de ereklasse, vraagt om goede en verantwoorde versterking.

Wij hebben momenteel 17 zelf opgeleide spelers in onze topsportselectie. En we hebben gelukkig versterking van andere spelers uit de regio!’ Wil jij een gooi doen naar je kansen bij de enige familieclub met ambitie in de Ereklasse: meld je aan voor de pre seaon training die in de maand augustus weer van start gaan. In de afgelopen jaren zijn er op deze manier maar liefst 15 spelers bij onze development en top selectie aangesloten! Geloof in jezelf en kom spelen bij de Oysters!

Straf weekendje
Record Meister Hilversum kansloos

Er was van alles te beleven aan de Scheibaan afgelopen weekend. Allereerst gingen de Junioren proberen de 9e plaats van Nederland te veroveren. Dat moest dan gebeuren in een rechtstreekse confrontatie tegen het cluster Tovaal/Roosendaal. Wat zit daar toch in de grond? In vrijwel elke linie loopt een speler met een volwassen lichaam en dat is het in de juniorencompetitie nog altijd zo dat intimidatie op de loer ligt. Vanaf het begin wisten de tegenstanders hun surplus aan fysiek ook in de stand uit te drukken waardoor het Oysters junioren team meteen achter de feiten aan liepen. In de tweede helft probeerde de Oysters de eer nog te redden en dat lukte middels twee tries. De eindstand 10-52 levert voor de junioren de 10e plaats van Nederland op in deze competitie.

Er was van alles te beleven aan de Scheibaan afgelopen weekend (Bron: Oysters.nl).

Om 15.00 uur betraden de mannen van coach Johan Hartwigsen het veld. Wat zich vervolgens voor het oog van de vele supporters, die in het zonnetje stonden te genieten, ontvouwde, overtrof alle verwachtingen. In een onvervalste Oysters show werd record meister Hilversum op elke discipline verslagen. Man of the Match Ralf Steenbakker excelleerde als in zijn beste dagen en verder speelden iedereen op of boven zijn niveau. En dat kan dit team mee met veel teams in de Ereklasse. Hilversum, dat een bijzondere vermelding verdient omdat er toch tot einde werd doorgebikkeld, en in het laatste kwartier toch twee keer scoorde, moet erg wennen aan de nieuwe rol in het vaderlandse rugby. Hoe die rol gaat uitpakken in de nabije toekomst? Joost mag het weten. Eindstand 65 – 10.

Na de wedstrijd was er nog een zumba, gevolgt door een klein cowboy-surf feestje, maar de mannen uit de televisie hoofdstad van Nederland zaten toen al lang en breed in de bus naar huis.

Op zondag hadden we 1 thuis en 1 uitwedstrijd. Laten we beginnen met zonnig nieuws uit het verre Stevensbeek. Daar liet ut Vijfde geen steek vallen tegen de oermensen van ORC Black Bulls en wisten de overwinning veilig te stellen, zodat het voorgenomen feestje van volgende week (de kampioenswedstrijd) gewoon doorgang kan vinden. Eindstand: 8 – 36

Oysters II mocht in een toch wel troosteloze ambiance thuis tegen Rotterdam proberen de kleuren van Oisterwijk te verdedigen. Inzet kan het team niet worden ontzegt maar vanaf de start bepaalde Rotterdam het tempo. Het contrast met het eerste team is groot maar deze jongens van Oysters II leren elke week bij, in de sterke tweede klasse. Einstand 0 -55

 Joost Dooyenburgh terug bij Oysters
Joost Dooijenburgh keert terug bij de Oysters. Nadat Joost een tijdje hoofdtrainer is geweest bij RC Octopus in Uden heeft een goed gesprek met onze Technische Commissie ertoe geleid dat hij zijn samenwerking met de Oysters graag weer wil oppakken. Joost gaat komend seizoen een grote rol spelen in het verder ontwikkelen van het Development Team (Oysters II). Nadat dit team onder leiding van Logan Maxwell in 2022 promoveerde naar de tweede klasse, was er, door allerlei omstandigheden, sprake van stilstand. “Wij denken met Joost de juiste persoon te hebben, die met zijn ervaring en expertise, ons jeugdige tweede team, de juiste impulsen kan geven om stappen te zetten in de verdere onitwikkeling” aldus Rene Vorstenbosch. Welkom terug Joost en heel veel succes!