ondernemers

Lokale politiek brengt bezoek aan opvang Oekraïense vluchtelingen Moergestel


Afgelopen week bezochten de raads- en commissieleden van Gemeente Oisterwijk de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in het voormalig klooster Nieuwenhof in Moergestel.

Raads- en commissieleden luisteren aandachtig.

Tijdens de jaarlijkse informele ontmoeting van de lokale politici bleek er behoefte om zich op de hoogte te stellen van de situatie op deze locatie en de ongeveer 30 bewoners. De bezoekers kregen de nodige informatie en waren volgens de vrijwilligers duidelijk onder de indruk van wat hun team met ondersteuning van de projectleider tot stand heeft gebracht. Samengevat de conclusie: Moergestel is behulpzaam en zeer gastvrij.

Een van de bewoners vatte samen hoe zij het ervaart: ‘Het voelt als een warm bad. Nieuwenhof….een plaats om ook te bidden voor vrede.’ Onder andere vanuit de leden van VVD Oisterwijk kwam na afloop: ‘De aangrijpende verhalen van enkele bewoners maakten indruk, evenals die van de groep Moergestelse vrijwilligers die zich hiervoor sterk maakt.’

De opvanglocatie in Moergestel is kleinschalig, en opgezet met hulp van de samenleving, hetgeen voor opvallend meer draagvlak zorgt. Het is een van de locaties die door onze redactie afgelopen jaar is bezocht voor de serie Vluchtelingenopvang in Oisterwijk (klik).