ondernemers

Haarense gaat op solo-triathlon en haalt geld op voor KWF


Op 26 april begint de dag voor Mariëlle Peppenster om 7.00 uur met 3,8 kilometer zwemmen; daarna volgen 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen.

Dit zijn de afstanden van de klassieke triathlon, ook wel ‘Ironman’ genoemd. Mariëlle (1964) uit Haaren gaat de triathlon doen op de geboortedag van haar neef Gerardje, als sponsoractie voor het KWF Kankerfonds. Als peuter kreeg Gerardje leukemie en overleed, slechts zes jaar jong. De herinnering aan dit verlies en dat ze dierbaren die te maken hebben met kanker op deze manier wil steunen, is de grote motivatie voor Mariëlle.

Mariëlle Peppenster na een eerdere marathon voor het KWF in Eindhoven.

‘Ik wil op 26 april het uiterste uit mezelf halen en opgeven is geen optie! Aan mijn voorbereiding, onder begeleiding van mijn coach Lars, zal het niet liggen. Ik heb de datum 26 april gekozen, omdat ik Gerardje voor altijd met mij meedraag. Meer onderzoek is zó belangrijk.’ Op de persoonlijke actiepagina van het KWF schrijft Mariëlle over Gerardje: ‘Dit was de eerste keer dat ik met de ziekte kanker te maken kreeg… een traumatische ervaring! Het positieve nieuws is dat er door onderzoek veel vooruitgang is geboekt, zodat kanker steeds beter te behandelen is. Het is nooit met zekerheid te zeggen, maar als ze in de tijd van Gerardje wisten wat ze nu weten, denk ik dat hij niet aan de ziekte was overleden.’

Uitdaging
Voor deze uitdaging heeft Mariëlle een parcours door Oisterwijk uitgezet dat ze in haar eentje wil afronden. Ze begint om 7.00 uur in het zwembad Den Donk, daarna volgen de 180 kilometer op de fiets en 42,2 kilometer hardlopen. Hier en daar zal een vriend(in), collega of kennis een ronde mee fietsen of rennen. Mariëlle streeft ernaar om voor middernacht op de Lind in Oisterwijk te eindigen. Het parcours bestaat, na het zwemmen, uit acht rondes van elk 22,5 km fietsen en acht rondes van 5,3 km hardlopen met als start- en eindpunt eetcafé De Tijd aan de Lind in het centrum van Oisterwijk.

Klik hier voor de persoonlijke actiepagina en doneer.

Over het KWF
In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 118.000 mensen kanker. Dat komt neer op 12 mensen per uur. Per jaar sterven 45.000 mensen aan de gevolgen van kanker. Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de overlevingskans voor mensen met kanker meer dan verdubbeld. Maar wetenschappelijk onderzoek blijft noodzakelijk, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. De missie van KWF is: minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen en meer mensen die beter leven met en na kanker.