ondernemers

Dit weekend Rebirth Haaren met mogelijk enige overlast


Dit weekend wordt aan de Haarense kant van de N65 het festival Rebirth georganiseerd. Omwonenden kunnen daar enig overlast van ervaren. De organisatie is bereikbaar en de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken.

Om rekening mee te houden:

De vlaggen hangen al in top; klaar voor het muziekfeest (Bron: Rebirth Haaren)

Het festivalterrein is gelegen aan de Raamse Akkers in Haaren. Er zullen veel voetgangers, fietsers, auto’s en bussen van en naar het festival gaan, waar het op een aantal plekken mogelijk drukker is dan normaal.

Vanwege het festival is de milieustraat in Haaren op zaterdag 15 april korter open, namelijk van 09.00 tot 11.30 uur. Na die tijd zijn de straten rondom nodig voor de ontvangst van bezoekers.

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die de organisatie neemt om geluidsoverlast te voorkomen, kan het zijn dat omwonenden hier overlast van ervaren, bijvoorbeeld vanwege weersomstandigheden waardoor het geluid zich anders verspreid dan verwacht.

Klachten

‘Om eventuele klachten adequaat te kunnen behandelen, hebben we een speciaal telefoonnummer geopend. Wij zouden het prettig vinden als u, bij eventuele klachten, dit nummer belt. Iemand van de organisatie zal u dan te woord staan en op die manier kunnen wij dan ook gericht handelen naar de gebieden die eventueel overlast ondervinden,’ zo laat de organisatie weten. Voor klachten kunt u op vrijdag 14 en zaterdag 15 april van 10.00 tot 01.00 uur en zondag 16 april van 10.00 tot 24.00 uur bellen met 06-51300044.

Voor een formele melding van overlast, kunt u terecht bij de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (klik) of bel 073 – 6812821. Deze meldingen worden waar nodig onafhankelijk onderzocht en met een rapport bij de gemeente in behandeling gegeven. Voor hulp bij overlast op straat – indien de organisatie dit niet kan oplossen – kunt u de politie bellen via 0900-8844; bij een noodsituatie uiteraard 112.

Wij wensen alle bezoekers, organisatie en vrijwilligers veel plezier!

Hieronder een impressie van het festival in 2022: