The Make

Bibliotheek Oisterwijk viert Boekenweek met Stille boekenclub


De Boekenweek komt er weer aan! Van 11 t/m 19 maart staat de Bibliotheek in het teken van het thema ‘Ik ben alles’. Dat wordt in Oisterwijk gevierd met een Stille Boekenclub en een lezing.

Stille boekenclub

Vincent Oostelbos

De Stille Boekenclub is een groep leesliefhebbers die het leuk vinden om hun liefde voor lezen met elkaar te delen. Je leest niet allemaal hetzelfde boek zoals in een klassieke boekenclub, maar je kiest zelf wat je wil lezen. De bijeenkomst start met een voorstelrondje. Iedereen vertelt kort iets over zichzelf en over het boek dat je gaat lezen. Vervolgens gaat iedereen een uurtje lezen en hierna vertel je kort wat je tot nu toe van het boek vond.

De ideale manier dus om mede-leesliefhebbers te ontmoeten én om nieuwe boeken te ontdekken. De Stille Boekenclub wordt begeleid door Vincent Oostelbos. Vincent is vertaler en enthousiast deelnemer van Stille Boekenclubs.

In deze eerste editie daagt de Bibliotheek je uit om een boek te kiezen dat past bij het thema van de Boekenweek: Ik ben alles. Met dit thema vieren we de veelvormigheid van onze identiteit. Want hoewel de zoektocht naar wie je bent van alle tijden is, voelt die in de huidige tijdgeest dwingender, complexer en spannender dan ooit. Om de bezoekers een handje te helpen heeft de Bibliotheek een titellijst gemaakt die past bij dit thema. Maar je mag natuurlijk ook zelf een boek uitkiezen.

Wil je er ook bij zijn? Meld je dan aan via oisterwijk@bibliotheekmb.nl

13 maart, 19.30-21.30 uur, deelname is gratis.

Klik hier voor informatie over de lezing op 15 maart!