ondernemers

Nemelaer Haaren verliest winst in de extra tijd tegen FC Eindhoven


Nemelaer had iets recht te zetten na de matige partij in Leiden.

Nemelaer Haaren wint net niet.

Na een matig half uur werd het collectief sterker en ook gevaarlijk. Na de voorsprong een kwartier voor het einde had de tegenstander geluk dat Nemelaer de voorsprong niet verder weet uit te breiden en dat in de extra tijd door een fout in de defensie alsnog de gelijkmaker viel.

In het begin had Nemelaer moeite om grip te krijgen op de tegenstander en ook om zelf gevaarlijk te worden. Enigszins verrassend wisten de gasten op voorsprong te komen. Een voorzet uit een goede aanval wordt door doelman Dennis Schoenmaker weggewerkt. Uit de rebound weet Wael Nasser vanaf 5 mtr de bal binnen te tikken. 0-1(23). Nemelaer moet vol aan de bak en krijgt na een half uur spelen meer grip. Nadat Joeri Vugts werd gevloerd bij een mooie aanval van Nemelaer trapt Joeri de vrije trap zelf schitterend in de kruising vanaf 20 mtr. 1-1(40). Een ruststand waar beide teams op dat moment vrede mee kunnen hebben.

Na de pauze is Nemelaer meer dreigend dan de gasten uit Eindhoven. Het heeft uiteindelijk wel weer een dood moment nodig om te scoren. Een vrije trap van Joeri kan niet goed worden weggewerkt en Florus Bressers is er als de kippen bij om de afgeslagen bal binnen te schieten. 2-1(75). Ondanks de pogingen lukt het FC Eindhoven maar sporadisch om echt gevaarlijk te worden. Daarentegen krijgt Nemelaer meer mogelijkheden om de score verder uit te breiden o.a. door Geert en Giel van de Ven. Ver in de extra tijd, met 19 spelers in het strafschopgebied van Nemelaer, valt de vrije trap van Markgraaf, 10 mtr over de middenlijn, onnodig en onverwacht onder de lat in het doel. 2-2 (95).

Het lukt Nemelaer helaas niet om de overwinning over de streep te trekken maar toonde zich wel weer regelmatig als een strijdvaardig collectief. Dat zal komende zondag ook de basis moeten zijn als Nemelaer op bezoek gaat bij de koploper Kruisland.