ondernemers

Wandeling op grens van Moergestel, Heukelom en Oisterwijk


De eerste dinsdag van de maand is er weer een wandeling, dus 7 februari om 9.30 uur vanaf Oisterwijkseweg 68 in Moergestel.

Een mooie opkomst voor de wandeling op de eerste dinsdag van de maand.

Een rustige wandeling in een rustig gebied op de grens van Moergestel, Heukelom en Oisterwijk. De start locatie van de vorige wandeling op 3 januari (Kampina) was ter afwisseling wat verder van huis. Maar dat dat geen enkele belemmering opleverde bleek wel uit het aantal wandelaars, namelijk een record van 40. Een erg mooie wandeling, volgens velen op plaatsen waar je anders bijna nooit komt.

Nu in februari zoeken de wandelaars de de grenzen op in het prachtige gebied tussen Moergestel, Heukelom en Oisterwijk. Deze wandeling geeft veel afwisseling, veel bosgebied in Landgoed Ter Braakloop (de Pierenberg) en de Oude Hondsberg. Langs de kronkelende riviertjes de Voorste Stroom en de Reusel. En vooral langs kleine vennetjes zoals in het gebied van het Heukelommmetje, het Schaapsven, Ter Braakloop, het Aalsven, het Rietven, het Putven. En langs alom bekende locaties zoals de Jonge Hertog, het bruggetje door het Rietven, het kapelletje Maria van de Vrede, waar we even aanleggen, langs de Hoge Braken en het Moergestels sportpark Stokeind.

Het wordt weer een rustige wandeling, wel iets langer (nu bijna 8 km) maar met ruime rustpauzes, een matige wandelsnelheid en vooral veel ruimte voor onderlinge contacten. Zoals gebruikelijk is deze wandeling voor ieder die mee wil, je hoeft je niet vooraf aan te melden. Starten is om 9.30 uur op de parkeerplaats bij Oisterwijkseweg 68 ( familie Gelden). Daar is voldoende parkeergelegenheid voor fiets en auto. Wil je over deze wandeling meer informatie of wil je de routekaart per mail ontvangen, stuur dan een mail naar pgelden@gmail.com.