uitpunt

Partij Van Beers: schrijft een plan voor gezinnen met jonge kinderen


Onderzoek naar aanbod binnen gemeente voor kinderen tot 6 jaar

De wereld verandert als je kinderen krijgt. Een ervaring die raadslid Inge van Beers aan den lijve heeft ondervonden. “Het krijgen van onze zoon heeft mijn leven ontzettend verrijkt zowel privé als binnen de politiek”. Vanaf het moment dat van Beers zelf moeder is geworden, wordt ze regelmatig benaderd door andere ouders. Helaas niet altijd over positieve dingen. Dat moet toch beter kunnen.

V.l.n.r. Martijn, Inge en Lianne.

Samen met Lianne van Rosmalen en commissielid i.o. Martijn van den Oever heeft van Beers de eerste stappen gezet om tot een plan voor gezinnen met kinderen tot 6 jaar te komen. Momenteel liggen er een aantal vragen over speeltuinen, buurthuizen, culturele instellingen, sport, particulier aanbod en algemene cijfers bij het college om beantwoord te worden.

Samen naar een speelrijke toekomst

De verzamelde informatie vanuit het college vormt de basis om een overzicht te krijgen van wat er al is in onze gemeente en wat we missen. Vervolgens gaat fractie van Beers middels een doelgroepen-onderzoek en interviews meningen ophalen bij inwoners. De kern: Wat vinden inwoners belangrijk qua aanbod voor gezinnen met jonge kinderen tot 6 jaar. Al deze informatie zal door fractie van Beers omgezet worden in een plan met advies dat wordt aangeboden aan de politiek.

“Het is belangrijk dat er het jaar rond activiteiten zijn waar je met kinderen tot 6 jaar bij aan kunt sluiten. Door de druk op de kinderopvang kiezen veel ouders om minder te werken. Je wilt dan niet in bv. de herfst en winter thuis moeten zitten, omdat je nergens naar toe kunt met de kleine. Deze geluiden hoor ik te veel van verschillende ouders en ik wil me ervoor inzetten om daar verandering in te brengen.” Aldus fractievoorzitter van Beers.

Contact

Wil jij hierover mee praten? Heel graag! Inge van Beers staat altijd open voor contact en gaat graag het gesprek met jou aan. Neem daarvoor een kijkje op haar socials (IngeMJvanBeers), mail naar imjvanbeers@live.nl of bel haar op 06-34037979.

Tot ziens in onze mooie gemeente!

 

Bron: Fractie Van Beers

Meer politiek- en gemeentenieuws

Bovenstaande bericht is door de politieke partij geplaatst op hun website. Oisterwijk Nieuws verspreid deze berichten automatisch, om u op de hoogte te houden van hun politieke standpunten. Alle partijen die hiertoe de mogelijkheid bieden worden getoond.

Meer politiek- en gemeentenieuws leest u in het thema Gemeente (klik!)