uitpunt

Het hondenhek; een goede investering voor hondeneigenaren *


In dit artikel, dat samen met hondjesinfo.nl, één van de grootste hondenblogs van Nederland geschreven is, staan we stil bij het hondenhek. We nemen je mee in wat het is, waarom het een belangrijk product is om in huis te halen en wat je eraan hebt. Sta jij op het punt om een hekje aan te schaffen? Dan is dit artikel voor jou.

Een hondenhek is niks anders dan een soort-van barrière, die gebruikt wordt bepaalde ruimtes af te schermen. Dit kan bijvoorbeeld een trapgat, een kamer of een open haard zijn. Om diezelfde reden schaffen kersverse ouders bijvoorbeeld ook een babyhekje aan. Het doel van een hondenhek is om honden in een bepaald gebied te houden en om te voorkomen dat ze ongelukken krijgen of dingen kapot maken.

Naast dat je een hondenhek kunt gebruiken vanwege de veiligheid, en om bepaalde ruimtes af te schermen, gebruikt men het ook om een eigen plek voor hun hond te creeren. Een plek waar jouw hond zichzelf even kan terugtrekken, in samenwerking met bijvoorbeeld een hondenhuisje.

Als je een hondenhek gaat kopen, is het van belang om naar een aantal punten te kijken. Allereerst wil je rekening houden met wat voor soort hondenhek je gaat kopen. Ga je voor een oprolbaar hekje, een traphekje, een verstelbaar hondenhek of juist iets anders. Daarbij is het van belang om rekening te houden met de ruimte die je wilt afschermen.

Ook wil je het hekje afstemmen op de grootte en sterkte van jouw hond. Een houten traphekje voor een grote mastiff heeft geen nut. Je gaat dan liever voor een robuust metalen hek.

Als laatste is het goed om te kijken naar de wijze waarop je het honden hek moet monteren. Waar het ene hekje geleverd wordt met een frame die je in een kozijn moet boren, komt het andere hekje met uitschuifbare poten of met een klem die je tussen een kozijn kan klemmen. Als je rekening houdt met bovenstaande punten, dan kom je al een heel eind bij het zoeken naar een hekje voor je hond.

 

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer