Krekul

Nemelaer Haaren nog steeds koploper


In de eerste helft mag nemelaer het spel bepalen, VOAB lokt Nemelaer en loert op het moment van omschakelen.

Nemelaer – VOAB

Nemelaer haalt niet het niveau wat we verwachten. VOAB profiteert van onachtzaamheid en komt daaruit op voorsprong. In de tweede helft is het Nemelaer wat de klok slaat en trekt het uiteindelijk, op basis van de kansen, verdiend, de overwinning over de streep.

Door een verrassende 4-1 winst van Heeze bij Best Vooruit was Nemelaer sinds donderdag koploper. Met de intentie om dat zo lang mogelijk te blijven werd gestart bij promovendus VOAB in Goirle. De gastheer liet Nemelaer het spel maken om vooral vanuit de reactie gevaar te kunnen stichten. Nemelaer was regelmatig slordig en oogde niet altijd scherp genoeg. Na onnodig balverlies bij Nemelaer op het middenveld profiteert Stijn van Laarhoven en nadat hij zich heeft vrijgespeeld knalt hij vanaf 17 mtr binnen. 1-0(13). Nemelaer moet nu echt aan de bak. Een paar goede kansen worden verijdeld door doelman Roovers. Na enkele omzettingen zien we al voor de pauze een beter Nemelaer zonder groots te spelen. Na de pauze neemt Nemelaer nog nadrukkelijker het heft in handen. Uiteindelijk komt het ook terecht op gelijke hoogte. Na een goede actie van Jasper van Venrooij levert hij een perfecte voorzet af. Joeri Vugts tikt van dichtbij achter het standbeen binnen. 1-1 (62). Nemelaer voelt dat er meer te halen valt. Een paar goede kansen worden niet benut maar de boys blijven gaan voor de overwinning. Uiteindelijk wordt Roel Boogaers vrijgespeeld door Rick van de Linden. Roel behoudt het overzicht en brengt Jasper in stelling. Jasper haalt de trekker over en ziet zijn schot via een verdediger in het doel verdwijnen. 1-2(87). Het lukt VOAB in het slotoffensief niet om een punt uit de strijd te slepen waardoor Nemelaer de trotse koploper blijft in de 1e klasse.

a.s. Zondag komt DOSKO uit Bergen op Zoom op bezoek en gaat Nemelaer de strijd aan om als winterkampioen de winterstop in te gaan.