Krekul

Kom en geniet van Kerststallen en wandeling bij Moergestel Kerstdorp


Feest, want voor de vijfde keer organiseren een aantal samenwerkende organisaties Moergestel Kerstdorp en wel van 17 tot en met 30 december.

Kerststallen in vele formaten en kleuren …

Centraal staat de prachtige kerk waarin een viertal speciale kerstgroepen komen staan. Maar ook het Trappistenklooster doet mee. Een belangrijk onderdeel is weer de kerststallenroute (ongeveer 20 km) langs een 24-tal kerststallen. De start is vanaf de kerk op het St. Jansplein. De route is ook te downloaden via Erfgoedmoergestel.nl

De kerststallenroute in de kern van Moergestel (speciaal voor wandelaars) is ongeveer 5,5 km en is ook nog in te korten. De winkeliers en de horeca hebben weer hun uiterste best gedaan om het centrum te voorzien van mooi verlichte kerstbomen en stallekes in de etalages. De organisatie roept de inwoners op om ook zelf bij te dragen aan de feestvreugde door een kerststallekes voor het raam te plaatsen of een sfeervolle verlichting aan te brengen.

De organisatie van Moergestel Kerstdorp heeft voor elk wat wils. En….in Moergestel is het nog gratis parkeren!

Programma

1. De Kerststallenroute (5 en 20 km) van 17 – 30 dec. Bij voorkeur te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur. Op 25 dec. zijn de meeste niet open. De horecagelegenheden hebben afwijkende tijden.

2. Tentoonstelling in galerie de Verdieping van Moergestel Kreatief in Kerstsfeer en klasse-foto’s van de basisscholen uit de jaren 1950-2000. Komt dat zien! Geopend in de weekenden van 11.00 tot 17.00 uur alsmede Tweede Kerstdag.

3. Bijzondere kerstgroepen in de kerk van Jan Dijker (70 jaar oud),  Teun op ’t Hoog met zijn Kerstcreaties, beelden afkomstig van de zusters van Liefde en de Gotische kapellekes van Ellen Rijk. Openingstijden van de kerk op zaterdag 17, 24 en zondag 18 van 11.00 tot 16.00 uur evenals Tweede Kerstdag.

4. Trappistenklooster. De abt opent zijn kerk op 18, 24 en 26 dec. Van 14.00 tot 16.00 uur om de kerk te bezoeken met daarin een mooie kerststal.

De organisatie is in handen van Stichting Vrienden van St. Jan, Den Boogaard, deelnemers kerststallenroutes, v.v.e. De Sonman, Ondernemend Moergestel, Galerie de Verdieping, de kerkhofploeg en Cultureel Erfgoed Moergestel.