Krekul

Goed om bij voetbal te werken aan plezier en zelfvertrouwen


Afgelopen vrijdag werd er bij Trinitas Oisterwijk een humoristische voorstelling “Dat schiet lekker op zo!” georganiseerd. Een out-of-the-box initiatief dat positief ontvangen werd. De bedoeling van deze voorstelling is om bewustwording rondom het thema Positief Coachen onder vrijwilligers bij sportverenigingen en ouders van sportende kinderen te creëren.

De voorstelling werd goed ontvangen (Bron: Trinitas Oisterwijk)

Het voelde net iets anders in de kantine van vv Trinitas Oisterwijk. Waar normaliter de kantine vervuld is van voetbalmuziek, draaide bij binnenkomst blues! De interactieve voorstelling – twee aanwezigen werden onverwacht uit het publiek geplukt en werden uitgenodigd om de rol van moeder en Anja op zich te nemen – hield je op humorvolle wijze een spiegel voor.

Een aantal quotes vanuit train(st)ers uit het publiek:

“De voorstelling is absoluut een aanrader voor iedere train(st)er en ouder bij onze vereniging. Het gaat niet alleen om winnen, juist niet. En door inzichtelijk te krijgen wat voor kinderen écht belangrijk is (plezier maken met je voetbalvrienden en je ontwikkelen) hoeft de (na)druk ook niet op winnen te liggen. De tips over hoe je positief coacht werden op ludieke gespeeld.”

“Het gedachtegoed van een positief sportklimaat is knap verpakt in deze verrassende, leuke en ontroerende voorstelling! Ik heb genoten!”

“De voorstelling houd je op een leuke manier een spiegel voor. Uiteindelijk herkent iedereen wel situaties waarvan je denkt: dit doe ik ook, daar moet ik toch wat meer gaan op letten.”

“Vandaag (een dag na) de voorstelling loop ik bij Trinitas rond en luister wat gerichter naar wat ouders en train(st)ers zeggen en ineens valt het me nog meer op; heel veel van de situaties uit de voorstelling herken je ook bij Trinitas op en rond de velden.”

Wat vooral bijbleef is dat gedragingen in de praktijk er vaak voor zorgen dat de twee cruciale succesfactoren plezier en zelfvertrouwen bij een kind onbewust ondermijnd worden. En deze gedragingen werden met humor eventjes goed uitvergroot… Met een prachtig applaus aan het einde!

Deze voorstelling was een eerste initiatief van V.V. Trinitas Oisterwijk om bewustwording te creëren op wat positief coachen inhoudt. Wordt vervolgd…