The Make

37 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in Oisterwijk


Toezichthouders van Gemeente Oisterwijk gingen er de afgelopen week samen met de politie op uit tijdens de Handhavingsweek. De controles waren gericht op criminaliteit, illegaliteit en zaken die in strijd zijn met het bestemmingsplan. Het team bezocht 23 bedrijfspanden, 6 woningen, 53 garageboxen en 6 loodsen.

Vuurwerk (Bron: Politie Groene Beemden)

Burgemeester Hans Janssen: “De gemeente en politie voeren deze onverwachte controles uit om criminaliteit en illegaliteit tegen te gaan en ervoor te zorgen dat gebouwen gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn. We komen direct in actie wanneer dat nodig is én we gaan het gesprek aan met inwoners en ondernemers. Samen zijn we de ogen en oren van de wijk en krijgen we grip op onwenselijke situaties”.

Tijdens de controles is op een adres 37 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Dit is in beslag genomen en er is een proces-verbaal opgemaakt. Verder zijn geen strafbare feiten aangetroffen. Daarnaast bleek op één locatie sprake van illegale bewoning dat in strijd is met het bestemmingsplan.

Tips
Heb je waardevolle informatie over zaken die spelen in jouw wijk of buurt? Meld ‘verdachte’ situaties altijd bij de politie. Je kunt een melding doorgeven via telefoonnummer 0900-8844 of aan de balie van een politiebureau. Natuurlijk kun je ook een melding maken via de website www.politie.nl. Liever anoniem blijven? Gebruik dan Meld Misdaad Anoniem via de website www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000. Bel bij spoed of heterdaad altijd 112.