Krekul

Oisterwijk Nieuws ontvangt als eerste goud voor Buurtzaam ondernemerschap


Binnen de gemeente Oisterwijk heeft Oisterwijk Nieuws als eerste het ‘Gouden certificaat Buurtzame ondernemer’ mogen ontvangen. Het is na Brons en Zilver de hoogste score bij de toetsing van lokale sociale betrokkenheid, hulp bij buurtactiviteiten en lokaal kopen en verkopen. ‘Ik kan alle ondernemers van harte aanbevelen vandaag nog de vragenlijst in te vullen, ik hoop dat er heel veel volgen!’

‘Het invullen van de vragenlijst is niet veel werk, je ontvangt meteen de uitslag, en dat zorgt voor een goede bewustwording,’ aldus Joris van der Pijll namens de nieuwswebsite. ‘En met name het adviesgesprek dat hierop indien gewenst volgt is prettig. Van de lokale Regiobank kregen we tips hoe we nog meer de lokale betrokkenheid kunnen versterken, iets wat uiteraard perfect past bij ons initiatief!’ Peter Dirks, directeur-bestuurder van Midden Brabant Advies en zelfstandig adviseur van de Regiobank in Haaren en Oisterwijk, gaf daarbij aan dat ‘met name elkaar helpen de lokale samenleving verstrekt.’

De website Oisterwijknieuws.nl is volledig gericht op het gratis aanbieden van informatie over-, gebeurtenissen in-, en activiteiten van de inwoners en organisaties uit Haaren, Heukelom, Moergestel en Oisterwijk. Het wordt mogelijk gemaakt met de hulp van vrijwilligers, donateurs en sponsoren.

Koop lokaal en doe sociaal

De krachtterm ‘koop lokaal’ die regelmatig door ondernemers en belangenorganisaties aan de consument wordt gericht, is volgens beide uiteraard ook van toepassing op de ondernemers. Maar even belangrijk is de steun aan sociaalmaatschappelijke initiatieven. Immers, wie bijdraagt aan een sociale samenleving zal dat terugzien in een leefbare buurt, wijk of dorp. Die blijft niet alleen financieel gezond, maar ook sociaal gezond. De hulp aan lokale verenigingen is – naast de lokale in- en verkoop van goederen en diensten – dan ook een belangrijke waarde in de toetsing. ‘Oisterwijk Nieuws scoort op beide onderdelen hoog,’ aldus Peter Dirks, die het bijbehorende certificaat dan ook met plezier aan Oisterwijk Nieuws heeft overhandigd. Voor Oisterwijk Nieuws een bevestiging en tegelijk een stimulans om vooral lokaal door te gaan.

Update

Stemmen op de Buurtzaamste Ondernemer van het jaar kan tot 11 november via www.regiobank.nl/buurtzaamsteondernemer