Krekul

Gratis maandverband of tampons voor meiden en vrouwen in gemeente Oisterwijk


Stichting Sociaal Huis Oisterwijk start per 1 november met het uitdelen van gratis menstruatieproducten.

Gratis menstruatieproducten bij Sociaal Huis Oisterwijk

In Nederland heeft 1 op de 10 jonge meiden en vrouwen niet altijd geld voor maandverband of tampons. Stichting Sociaal Huis Oisterwijk ontvangt producten van het Armoedefonds om de meiden en vrouwen met een krappe beurs in de gemeente Oisterwijk te helpen.

“Hygiëne moet geen luxe zijn, maar voor iedereen mogelijk”, aldus woordvoerder Irene Verspeek van het Armoedefonds. Via de uitgiftepunten worden maandverband en tampons, maar ook wasbaar en biologisch maandverband en cups verstrekt aan jonge meiden en vrouwen. Sinds het Armoedefonds is gestart met de actie is er al veel steun gekomen van mensen en organisaties. Vrouwen halen hun toiletkastjes leeg en sturen de producten op die ze niet meer gebruiken, er worden menstruatieproducten gekocht en ingezameld. “Wij zijn enorm blij met deze steun!”, aldus Verspeek.

Denk je als inwoner van de gemeente Oisterwijk voor deze steun in aanmerking te komen? Stuur dan een mail naar info@sociaalhuisoisterwijk.nl of neem contact op met Karin Rentmeester via 06-47933872.