vacature

Open dag bij AZC Oisterwijk


Zaterdag 24 september van 13.00 tot 16.00 uur is er een open dag op AZC Oisterwijk.

Een eerdere muzikale traktatie tijdens de open dag op AZC (Foto: Sarmad Omar)

Je kunt op die dag bewoners ontmoeten en een indruk krijgen van het dagelijks leven. Kom op deze Burendag een kijkje nemen. Met rondleidingen en verschillende activiteiten krijg je een indruk van het dagelijkse leven in een asielzoekerscentrum. Het COA en de bewoners willen de Nederlanders uitnodigen om asielzoekers te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan. Tijdens deze open dag zijn er rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Medewerkers en bewoners laten zien dat er in en buiten de locatie tal van activiteiten en programma’s zijn waar de bewoners dagelijks aan kunnen meedoen.

Organisaties vertellen over hun werkzaamheden op de opvanglocatie: de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of terug naar het land van herkomst. De open dag vindt plaats op Nationale Burendag. Hiermee wil het COA benadrukken dat asielzoekers buren zijn van ons allemaal. Het Oranjefonds organiseert Nationale Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het COA, de IND, VluchtelingenWerk Nederland en de DT&V sluiten zich hier van harte bij aan.