ondernemers

Nieuwe gravel- en wielrenroute langs uitkijktorens in omgeving Oisterwijk


De nieuwe gravel- en wielrenroute ‘All along the watchtowers’ gaat langs de uitkijktorens en mooie plekjes van de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek, Tilburg en Oisterwijk.

Voor wielrenners, gravel- en mountainbikers is de route een sportieve manier om de regio te leren kennen. De avontuurlijke route is een initiatief van Bezoek Oisterwijk, Buitengebiedmanagement Oisterwijk, Bezoek Hilvarenbeek, Citymarketing Tilburg, Goolse Geheimen en de mannen van FatPigeon. De lancering van de route vindt plaats op zondag 18 september met een graveltocht waaraan je gratis kunt deelnemen.

Een sportief idee

Een van de uitkijktorens langs de route.

Een tijdje geleden sloegen de toeristische organisaties van Goirle, Hilvarenbeek, Tilburg en Oisterwijk de handen ineen om samen iets te ontwikkelen voor de bewoners en bezoekers van deze mooie gemeenten. Een sportief idee werd geboren: de gravel- en wielrenroute All along the watchtowers. De varianten van de route zijn geschikt voor wielrenners, gravel- en mountainbikers, maar ook voor toerfietsers.

Een aantal bijzondere uitkijktorens, zoals Tour de Frans en D’n Flaestoren, zijn de rode draad van de fietsroutes. Iedere toren met een uniek vergezicht. De routes gaan onder andere ook over de verrassende paden van de paarse heide van de Kampina en De Regte Heide, langs Kasteel Nemerlaer en Schijnvliegveld De Kiek. Laat je verrassen door al het natuurschoon onderweg en vergeet niet om af en toe te stoppen om wat lekkers te eten en te drinken.

Fiets je mee?
Op zondag 18 september om 9.00 uur wordt de route officieel geopend door Gerben de Knegt, bondscoach mountainbike en veldrijden. De opening vindt plaats bij Rings Goirle Bikestore en iedereen mag de gravelroute meefietsen. Deze route is 98 kilometer en gaat grotendeels over onverharde wegen.
Wil jij erbij zijn? Meld je dan gratis aan door een mailtje te sturen naar watchtowerstocht@gmail.com met daarin de namen van de deelnemer(s). Deelnemers hebben de primeur van deze route en gaan tevens met een goodiebag naar huis. Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 16 september.

De route
De route All along the watchtowers gaat buiten de gebaande paden. Er komt zowel een verharde route voor de wielrenners, als een onverharde variant geschikt voor gravelbikers. De routes zijn in verschillende afstanden beschikbaar en vanaf ieder punt te starten.
• Gravelbikeroute – Afstanden: lang 98 km, noordlus 67 km en zuidlus 52 km
Torens op de route: D’n Flaestoren (Hilvarenbeek), Tour de Frans (tussen Oisterwijk en Boxtel), Uitkijktoren de Reuselhoeve (Moergestel), Toren De Nieuwe Herdgang (Tilburg).
• Wielrenroute – Afstanden: kort 90 en lang 116 km
Torens op de route: D’n Flaestoren (Hilvarenbeek), Kempentoren (Tilburg), Tour de Frans (tussen Oisterwijk en Boxtel), Uitkijktoren de Reuselhoeve (Moergestel).

De gravel- en wielrenroutes zijn vanaf maandag 19 september te vinden op Komoot. Meer info over de mooie plekjes langs de route vind je op www.bezoekoisterwijk.nl.