The Make

Tour de la Moer fietstocht voor het goede doel


Zondag 4 september start vanaf Den Boogaard tussen 10.30 en 14.30 uur de Tour de la Moer.

Vele fietsers samen op pad, in kleine en grotere groepjes, zowel sportief als recreatief (Foto: Leny van Schijndel)

De burgemeester trapt om 10.30 uur af voor deze unieke belevingstocht (12 of 25 km) voor jong en oud. Je komt langs diverse monumenten en langs verrassende stops.

Op de 12 km route komt u in elk geval langs de oude Pastorie die men aan het verbouwen is tot appartementen, het voormalig klooster de Nieuwenhof, ’t Stokske met z’n (vertrekkende) ooievaars, ’t Gildehuis met zijn zilverschatten, boogschieten en vendelzwaaien, op den Heijkant kunt u kennismaken met de Maretakken- en kruiden kwekerij met zelf geslingerde honing! En bij B & B den Heikant laat Kees Bierkens zijn bijzondere landbouwmachines zien. Via Vossenhol en de Hild terug naar het St. Jansplein. Vanaf ongeveer 14.00 uur speelt bij de Veerkes het duo Taxi naar Poppel.

De 25 km tocht kent als verrassingen onder andere ’t verzamelpunt (oude) gereedschappen, ruim 160 antieke grasmaaiers, verzameld door Frans Becx, aan de Heuvelstraat nr. 22 en als grootste trekpleister:de Rendierhoeve, het mirakel van de Trappistinnen?

Iedereen krijgt een routebeschrijving mee. Bovendien is de route voorzien van wegwijzers. Bij terugkomst zijn er nog verrassingen!

De deelnemers betalen €3,– p.p. Een gezin € 9,–. Kinderen t/m 12 jaar gratis. U fietst of wandelt voor de volgende goede doelen: Inrichting van de filmzaal bij Galerie de Verdieping; een traktatie voor de kinderen uit Oekraine die binnenkort in het klooster verblijven en nieuwe welkomstborden bij de molen en de Oisterwijkseweg.