vacature

Beeldbank Oisterwijk: Met de bakfiets op reis


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Met de bakfiets op reis in 1966

Peter en Sjef klaar voor de bakfietsvakantie (Fragment uit de film van Peter Deen).

Mooi beeldverslag van een bijzondere kampeertocht van deze maand exact 56 jaren terug. Peter Deen schoot deze prachtige film in de zomer van 1966. Sjef Keuninkx en hij maakten met hulp van derden een bakfiets gereed als kampeermiddel en startten vervolgens een avontuurlijke tocht van drie weken door België, Noord-Limburg en Oost-Brabant. Sjef overleed op 6 april 2021. Om zijn oude kameraad te eren dook Peter deze oude film op om hem vervolgens opgefrist te kunnen tonen aan eenieder. Wie de film bekijkt doet zichzelf een plezier met het meeleven met de pedalerende tieners met volop oog voor mooie dorpen, landschap, fijne kampeerplekjes én spontane leeftijdsgenoten van de andere kunne. De tocht werd vastgelegd met een klein filmcameraatje zonder al teveel toeters en bellen, aangeschaft bij Keurkoop voor honderd gulden. Witte Kat-batterij erin en filmen maar!

Duik een half uur mee in de belevenissen van toen!

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk