ondernemers

Verkeer centrum Moergestel opnieuw ter discussie


Partij Algemeen Belang (AB) stelt de verkeerssituatie in het centrum van Moergestel opnieuw ter discussie.

Centrum Moergestel zit regelmatig vast vanwege afgesloten A58 (Foto: Rick Denissen).

Eerdere dialogen met bewoners en oningevulde wensen voor onder andere een rondweg hebben geen verandering gebracht in de verkeerssituatie in het centrum van Moergestel. Nu daar op lege plekken nieuwbou2w is gekomen, met name ook voor ouderen en kwetsbare inwoners, is het volgens AB nog belangrijker snel iets te doen aan de verkeers(on)veiligheid.

‘De situatie in de Kerkstraat is al langer een probleem voor veel mensen uit Moergestel. Door het (zware) en vele verkeer dat door de kom van Moergestel rijdt is het echt oppassen geblazen als je vanaf de kerkzijde naar bijvoorbeeld de bakker wilt voor je brood. Met de komst van het Van Bommelhof is dit “probleem” groter geworden,’ aldus fractievoorzitter Inge van Beers namens de partij.

Meer in het algemeen vindt Van Beers dat ‘er meer naar de verkeersveiligheid moet worden gekeken als een situatie veranderd op een plek waar de verkeerssituatie al discutabel is. Integraal benaderen van een locatie, waar we al vaker op wijzen.’  Specifiek in Moergestel gaat dat ook om de problemen vanwege de overvolle A58. ‘Op dagen dat de A58 dicht zit, is het helemaal een kriem, maar dat is bekend. Vandaag is het ook weer “feest” in Moergestel, want er is gedoe op de snelweg én de Oirschotseweg is afgesloten. Dus naast drukte in de kom is er onder andere in de Oostelvoortjes, Stokske en Heiligenboom vanochtend een gekleurde slinger met auto’s te spotten.’

AB heeft vragen gesteld aan de wethouder. Ook de Dorpsraad laat weten dat er snel iets moet gebeuren aan het verkeer in Moergestel. Mede vanwege uitstel van de verbreding van de A58 én de voorgenomen bouw van meer woningen in Moergestel.