ondernemers

Geen platte kar voor Trinitas

Na een nederlaag in Tilburg is Trinitas uitgeschakeld in de titelrace.

Trinitas uitgeschakeld voor titelrace (Bron: Trinitas Oisterwijk).

De achterstand op koploper Vlijmense Boys is opgelopen naar 8 punten, de platte kar kan hiermee voorlopig in de schuur blijven staan. Tegen middenmoter Gudok was het gewoonweg niet goed genoeg. De ploeg van Pierre van Berkel speelde bleekjes en zonder enige overtuiging. Wat vooral te zien in de duelkracht van de afvallende bal die steeds bij de Tilburgers belandde.

Gudok kwam na een klein half uur uit het niets op voorsprong toen routinier Kevin van der Kaaij de bal van ver ineens op de slof nam. Tot zijn eigen verbazing viel de bal na een rare stuit op het slechte kunstgras achter Ramon Doomen. Onze blauwhemden moesten in de achtervolging en probeerde nog voor rust de schade te hertellen. Ze kwamen echter niet verder dan een in de muur gesmoorde vrije trap van Dennis van Berkel.

Trainer Ronald Boudewijn, zelf ooit een stoïcijnse en spijkerharde voorstopper, had zijn ploeg geïnstrueerd om Trinitas vooral niet aan verzorgd voetbal te laten toekomen. Daarbij werden werkelijk alle trucs toegepast. Tijdrekken, traineren, de scheidsrechter bespelen, bij het minst mogelijke contact met de gehele staf en reservespelers moord en brand schreeuwen, alles werd uit de kast gehaald om de drie punten in Tilburg te houden. Trinitas kreeg ondanks dat een aantal halve kansen op de gelijkmaker, Freek van de Pas en Job Viellevoye hadden echter het vizier niet op scherp staan deze middag.

Aan de andere kant kreeg Gudok ook een aantal kansen om de wedstrijd in het slot te gooien maar de man van het scorebord bleef verder werkloos deze middag. De overigens uitstekend leidende scheidsrechter Broekhoven telde aan het eind nog behoorlijk wat blessuretijd bij maar ook dit mocht niet baten zodat de Tilburgers de 1-0 over de streep trokken.

Voor Trinitas een dure les in de strijd om de bovenste plaatsen. Aan de andere kant misschien wel een les hoe een wedstrijd vakkundig dood gemaakt moet worden, dit kan misschien nog van pas komen in de nacompetitie.