vacature

Trinitas komt goed weg in Waalwijk


Vooraf leek het Tweede Paasdag een appeltje-eitje te worden tegen hekkensluiter RWB uit Waalwijk. Trinitas is al weken in goede doen en de rood-wit-blauwen zitten in de hoek waar de klappen vallen. Toch was coach Pierre van Berkel er niet gerust op omdat er nogal wat namen ontbraken op zijn ochtendappèl. Ter vervanging had onze trainer een aantal jeugdspelers op de bank zitten, waarbij JO17-1 speler Olivier Verkooijen de grootste verrassing was.

Trinitas begon niet al te best aan de wedstrijd, vanaf het begin was het duidelijk dat het zeer slechte en hard veld niet geschikt was voor verzorgde voetbal van VV Trinitas. Tel daarbij op dat RWB feller was en vaak te tweede bal veroverde. Het was dan ook verdiend dat RWB na een dik kwartier op voorsprong kwam. Kevin in Remie die in Oisterwijk ook al twee keer trefzeker was, joeg vanuit de rebound de 1-0 gedecideerd tegen de touwen. RWB bleef de betere ploeg en Trinitas mocht niet mopperen dat het met de kleinst mogelijke marge de kleedkamer mocht opzoeken. Zeker omdat één minuut voor rust de aanhang van RWB dacht te mogen juichen voor de 2-0. Heel het sportpark dacht dat de bal over de doellijn ging, de bal bleek echter via de onderkant van de lat binnen de lijnen te zijn gebleven. Tijdens de rust ging het vervolgens nergens anders over en waren de meningen nogal verdeeld.

Waalwijk – Oisterwijk werd 2-3 (Bron: Trinitas Oisterwijk)

Pierre van Berkel had genoeg gezien en besloot een aanvallende wissel te doen. De zeventienjarige A-junior Martijn van Elderen werd in de ploeg gebracht voor meer snelheid voorin. Dat dit binnen één minuut resultaat zou opleveren verbaasde zelfs de trainer. Onze jongeling snelde direct langs zijn tegenstander en werd vervolgens gevloerd. Trinitas mocht hierdoor een strafschop nemen, Job Viellevoye ging achter de bal staan en klaarde dit klusje vol vertrouwen, 1-1.

Hierdoor stond de wedstrijd ineens op zijn kop. RWB was van slag door deze tegenvaller en vooral Martijn van Elderen bleef ongrijpbaar en werd daarbij een aantal keer hard aangepakt. Tien minuten na de thee verzilverde Trinitas het overwicht. Peter de Jong kreeg de bal aan de rechterkant aangespeeld en besloot het van een schier onmogelijke hoek te proberen. Het schot had wel wat weg van een afgevuurde kruisraket en vloog als een precisiebom vol in de kruising, een fantastisch doelpunt.

Trinitas had het duidelijk moeilijk met wat nu te doen, vol doorzetten of consolideren en de punten in de tas steken. RWB wilde wel maar kon niet echt druk meer zetten. Pierre van Berkel probeerde met een aantal wissels de overwinning veilig te stellen. De meest opvallende was het inbrengen van de net zeventien jaar geworden JO-17 speler Oliver Verkooijen, die zijn debuut mocht maken.

Vlak voor tijd bracht een nieuwe strafschop de uiteindelijke beslissing, Job Viellevoye nam opnieuw de verantwoording en zette de 1-3 op het scorebord. Toch was de buit nog niet echt binnen want opeens ging RWB vol in de aanval en dat leverde nog een aantal hachelijke momenten voor het doel van Ramon Doomen op. In de slotminuut had dit resultaat toen Serhan Eyupoglu de 2-3 binnenkopte. Er was echter te weinig tijd over om nog meer schade aan te richten zodat de punten in Oisterwijkse hand bleven.

Olivier Verkooijen (Bron: Trinitas Oisterwijk)

Jeugd naar Eerste

Afgelopen maandag heeft JO17-1 speler Olivier Verkooijen zijn debuut gemaakt in Trinitas Oisterwijk 1. Pierre van Berkel geeft de jeugd graag de kans en bracht de net zeventien jaar geworden junior in de competitiewedstrijd tegen RWB binnen de lijnen. Voor Olivier was het extra leuk dat de drie punten na een zwaarbevochten zege mee naar Oisterwijk gingen.