ondernemers

Nemelaer Haaren zorgt voor zwaarbevochten overwinning bij Sarto

De thuisploeg had als uitgangspunt een punt te halen uit de confrontatie met koploper Nemelaer. Het spelbeeld was wat hun betreft dan ook vooral geënt op het tegenhouden. In de gehele wedstrijd heeft de doelman Rick Pijnenburg dan ook nagenoeg geen schot op doel gehad. Uiteindelijk weet Nemelaer, vooral door te blijven geloven en strijden voor een goed resultaat, de overwinning af te dwingen in de extra tijd.

Nemelaer tegen Sarto

Nemelaer is vooral in de eerste helft veel sterker maar heeft moeite om een gaatje te vinden in de defensie van de thuisploeg. Diverse pogingen worden verijdeld. Uit een van de vele hoekschoppen wordt de beste kans uit een kopbal van aanvoerder Luuk Vermeer van de doellijn gered. In de tweede helft krijgt de thuisploeg iets meer grip op Nemelaer zonder daar zelf gevaarlijk uit te kunnen worden. Het kost Nemelaer veel moeite om de duimschroeven aan te draaien bij de thuisploeg. Nemelaer blijft als collectief strijden voor een optimaal resultaat en treft een taaie tegenstander. Een zware overtreding van Jochem vd Meulen op pieter Vugts wordt bestraft met een rode kaart. De laatste fase van de wedstrijd moet Sarto dus met 10 verder. Uiteindelijk valt dan toch het zo naarstig gezocht doelpunt. Roel Boogaers verplaatst een bal naar de andere zijde van het veld. Joeri Vugts speelt zich vrij en geeft een strakke voorzet. Quinten van Abeelen raakt deze voorzet niet goed genoeg echter Nick Vugts houdt het overzicht en knalt van af 7 mtr binnen. 0-1(92)

Met veel moeite trekt Nemelaer een overwinning uit de strijd, obv spelopvatting en veldverhouding wel enigszins verdiend en het laat de thuisploeg teleurgesteld achter.
a.s. zondag komt VOAB uit Goirle op bezoek bij Nemelaer. Nog 4 finale’s!