ondernemers

Linne Broekman uit Oisterwijk is Brabants best voorlezende brugklasser


Linne Broekman van 2College Durendael uit Oisterwijk heeft afgelopen woensdagavond de Brabantse finale van Read2Me! gewonnen.

Linne Broekman uit Oisterwijk wint.

Zij las voor uit Kansloos van Mel Wallis de Vries. Volgens de jury wist Linne met haar stem de hele zaal mee te nemen in het verhaal. 2e en 3e werden Lars Stuyts van de Katholieke Scholengemeenschap uit Etten-Leur en Raf Verhoeven van het Newmancollege uit Breda.

Woensdagavond 12 april vond de Brabantse finale van Read2Me! plaats in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs. Acht lokale voorleeskampioenen lazen aan elkaar en aan de jury voor uit hun favoriete boek. Op zaterdag 3 juni 2023 gaat Linne Noord-Brabant vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van Read2Me! in Castellum Hoge Woerd de Meern (Utrecht).

Leesplezier
Read2Me! is een initiatief van Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken om lezen in het voortgezet onderwijs op de kaart te zetten. Met Read2Me! willen zij het leesplezier bij vo-leerlingen vergroten en het lezen van jeugdliteratuur bevorderen. Wil je zelf gaan lezen of voorlezen? Ga naar je bibliotheek. Ze hebben er de meest prachtige materialen en de medewerkers helpen je uitzoeken welke boeken bij jou passen.