ondernemers

De eerste dinsdag van de maand wandeling in Moergestel


De eerste dinsdag van de maand wandeling in Moergestel is op 4 april.

Het is een aaneenschakeling van prachtige wandelpaden. De eerste twee jaren van deze wandeling worden afgesloten met een prachtige natuurwandeling tussen Moergestel en Oisterwijk. In deze periode kon op 23 dinsdagen de geplande wandeling doorgang vinden, éénmaal niet vanwege de Coronacrises (dec. 2021). Met een start in 2021 met 7 wandelaars werd onlangs een record van 40 wandelaars geteld.

Wandel mee met een maandelijks wisselend gezelschap.

Op 4 april gaat de wandeling om 9.30 uur van start bij restaurant ’t Stokske; eerst langs het Brandven. Een geliefd ven voor schaatsliefhebbers in de winter omdat hier vaak het eerst op natuurijs geschaatst kan worden wanneer het ijs 5 cm dik is. Na het Brandven rondom bijna geheel het Groot Kolkven met de bekende vissersbootjes en tientallen aangelegde visplaatsen om tot rust te komen op de gedenkbank van Natuurmonumenten. Vervolgens langs het Lammerenven en via de route langs de Rosep bij Landgoed ’t Lot gelegen tussen de Zandstraat en de Oirschotsebaan.

Hier wordt momenteel wel gebouwd, maar na 18 jaren leuren konden niet de gewenste 4 kopers worden gevonden om het plan af te bouwen. Nu wordt er gezocht naar een invulling die beter in de omgeving past. Na het passeren van een in aanbouw zijnde groot landhuis aan de Zandstraat volgt een tussendoor wandelpad om via het Achterste Kolkven weer terug te keren bij het Groot Kolkven en de start locatie bij ’t Stokske.

Deze rustige wandeling is 7,4 km, met regelmatig een rustpauze en er is alle ruimte voor sociale contacten. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar wens je meer informatie of de routeschets te ontvangen, stuur dan een mail naar pgelden@gmail.com