The Make

Buitenbad Staalbergven blijft in het voorjaar gesloten


Omdat de chloorbaden buiten gebruik zijn genomen blijft het Staalbergven dit voorjaar gesloten.

Buitenbad Staalbergven Oisterwijk

Vanwege achterstallig onderhoud, een ontstane lek in de installaties van de chloorbaden, en het jaren van uitstel door de gemeenteraad om te komen tot besluitvorming over een renovatie, zijn de chloorbaden van het Staalbergven noodgedwongen gesloten. Omdat alleen in het ven gezwommen kan worden, en dit te weinig inkomsten oplevert, heeft de gemeente besloten het buitenbad pas op zaterdag 3 juni te open met de restrictie – net als eerdere jaren – dat dit gebeurt bij een buitentemperatuur vanaf 20 graden.

Een toegangskaartje koop je voor € 1,- bij de kassa. Je betaalt contant of met pin. Er zijn geen abonnementen meer. ‘Traditiegetrouw opende Staalbergven in de meivakantie haar deuren. Nu alleen het ven open is, verwachten we minder bezoekers in het voorjaar, mede vanwege de lage watertemperatuur in het ven. Ook bij weinig bezoekers is het echter belangrijk dat er voldoende toezicht op de veiligheid is. Toezicht dat veel geld kost. We hebben daarom besloten het seizoen later te starten,’ zo laat de gemeente weten.

Na de jaren van achterstallig onderhoud, het zichtbaar achteruitgaan van gebouwen en voorzieningen, meer recent de sluiting van de chloorbaden, wordt gebruik van deze openlucht-zwemlocatie nu ook beperkt door beperkte inkomsten en daarmee beperkte openingstijden.