uitpunt

Beetje mistige dressuur bij menwedstrijd in Heukelom


De allereerste samengestelde menwedstrijd van regio zuid werden afgelopen weekend gehouden in Heukelom.

Het groene landschap van Heukelom vormt een mooi decor voor de dressuur (Foto: Leny van Schijndel).

Vanwege de grote belangstelling werd al op vrijdagmiddag gestart. ‘Onze’ Leny nam zaterdag een kijkje bij de dressuur, waarbij een diversiteit is aan paarden en pony’s, enkelspannen, dubbelspannen en zelfs vierspannen. Bij de dressuur moeten de aanspanningen diverse figuren/oefeningen rijden die worden beoordeeld door een jury. De vaardigheid is een traject waarbij de aanspanning probeert foutloos en binnen een bepaalde tijd een parcours met pionnen met balletjes erop af te leggen. Tijdsoverschrijding en afgeworpen balletjes leveren strafpunten op.

Klik en zie hier de gehele fotoserie