themake

Beeldbank Oisterwijk: Kampioenschap voor Dameselftal Nevelo, 1988


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

De Nevelo-kampioenen van 1988 (Foto: Els van Mierlo)

En –het mag maar even gezegd- ‘ongeslagen’ kampioen! Het hele seizoen door verloren de strijdbare spelers geen enkele wedstrijd! De beslissende wedstrijd werd gespeeld op 17 april 1988 op Sportpark Den Donk waar Nevelo toen al hun honk had. De Nevelo-ploeg won met 7-0 van Sportclub Elshout.

Mooie anekdote rond de krachtige ploeg is dat de keeper in deze kampioenswedstijd het tweede doelpunt zette; bij haar eigen goal was niks te doen dus was ze maar lekker mee gaan spelen…

De speelsters van het ‘Dames Nevelo 1’- elftal waren: Hannie op ’t Hoog, Franka op ’t Hoog, Jacqueline Nelissen, Wanda Dekkers, Carrie Elings, Els van Mierlo, Marian Bombay, Yvonne Cornelissen, Hannie de Graaf, Brenda van Munster, Karin Pijnenburg en Margreet Potters. Keepster was Petra Zahringer, de reserve-keepster Zus Marcelissen.

In 1990 deden zij het kampioenkunststukje nog ‘ns over!

Fanatiek trainer van het elftal was Piet Meeuwis. Hij liet de dames tweemaal per week aantreden voor een fikse training. Zelf meedoend leerde hij ze vele handigheidjes. Ook langs de lijn leefde hij als een begenadigd coach de wedstrijden mee.

Leidster van de ploeg was Ada van den Hove die met hart en ziel zich van deze taak kweet!

Enthousiast voorzitter van Nevelo was indertijd Jo Pagie. Delend in de feestvreugde zet hij aan het eind van de film zijn lippen als eerste aan de giga-champagnefles.

De dames vonden in de heer Jansen van ‘Jansen Meubelen’ een gulle sponsor die ook graag naar de wedstrijden kwam kijken. De sportkleding, trainingspakken en sporttassen werden door hem bekostigd!

Film: LOVO

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk