uitpunt

Partij Van Beers: wil weer trots zijn op Torenpad Moergestel


Het Torenpad in Moergestel heeft een monumentale status en was jaren geleden een zeer mooi pad tussen Kerkstraat en Korenstraat. Momenteel wordt het met de dag slechter begaanbaar en slaat de verloedering kei hard toe. Opnieuw trekken inwoners aan de bel en fractie van Beers heeft het daarom bespreekbaar gemaakt in de raadsvergadering van 16 maart.

Verloedering in Torenpad Moergestel

Het onderhoudsniveau, onbegaanbare paden en hondenpoep zijn drie items die er uitspringen als het gaat om de toenemende verloedering van het Torenpad. Om hier iets aan te kunnen doen, moeten er eerst een aantal zaken duidelijk zijn. Daarom heeft fractie van Beers de volgende vragen gesteld:

  • Van wie is het Torenpad en wie is er verantwoordelijk voor? Welke afspraken zijn er met welke partijen aangaande het onderhoud van het Torenpad?
  • Is het mogelijk om op korte termijn de afwatering van het Torenpad te verbeteren? Waarom wel of niet?
  • Welke mogelijkheden ziet de gemeente in een bewustwordingscampagne dat we alleen samen onze leefomgeving hondenpoep vrij kunnen houden?
  • Wat is er gedaan met de meldingen die via fixi en telefonisch zijn doorgegeven aan de gemeente?”

Beheer terug naar gemeente

Op dit moment wordt het Torenpad beheert door een woonstichting. Gelukkig is de gemeente met de woonstichting in gesprek om het beheer terug te krijgen. Zodra het beheer weer bij de gemeente ligt, is de wethouder ook voornemens om het Torenpad aan te pakken. Suggesties die, mede door PGB, hiervoor zijn gegeven gaan over verbetering van de ondergrond, maar ook over het verwijderen van het verschrikkelijk lelijke metalen hek en juist zorgen voor een mooie groene haag. Het doel van fractie van Beers is om in de toekomst een goed begaanbaar en vooral groen Torenpad te realiseren voor Moergestel.

Poep onder je schoen

Hondenpoep is een grote ergernis in de hele gemeente. Voorheen zijn er bewustwordingscampagnes geweest om inwoners op te roepen de uitwerpselen van hun hond op te ruimen. De gemeente heeft bij het Torenpad voor hondenpoep en overig afval een prullenbak geplaatst. Dagelijkse praktijk is dat menig hondenbaas de poep niet opruimt. De gemeente zal opnieuw een bewustwordingscampagne starten, maar de leefomgeving hondenpoep vrij houden, doen we samen.

Contact

Fractie van Beers hoopt op korte termijn weer trots te kunnen zijn op het Torenpad in Moergestel. Van Beers: “Ik ben blij dat inwoners ons weten te vinden als het gaat om de verbetering van hun leefomgeving. Blijf dit vooral doen, want alleen samen kunnen we onze gemeente mooier maken.” Wil jij iets delen? Dit kan via social media, mail naar imjvanbeers@live.nl of bel op 06-34037979.

Tot ziens in onze mooie gemeente!

 

Bron: Fractie Van Beers

Meer politiek- en gemeentenieuws

Bovenstaande bericht is door de politieke partij geplaatst op hun website. Oisterwijk Nieuws verspreid deze berichten automatisch, om u op de hoogte te houden van hun politieke standpunten. Alle partijen die hiertoe de mogelijkheid bieden worden getoond.

Meer politiek- en gemeentenieuws leest u in het thema Gemeente (klik!)