The Make

Juul van Schaijk van Loket Wegwijs in Oisterwijk genomineerd voor Sociaal Werker 2023


Juul van Schaijk (27), maatschappelijk werker Farent in Oisterwijk, is genomineerd voor Sociaal Werker 2023. Naast Juul zijn ook sociaal werkers Yamina Ayadi (Team Toekomst Rotterdam) en M’hamed Yahia (Lev-groep Helmond) genomineerd.

Juul van Schaijk

De jury heeft hen verkozen uit de voorgedragen kandidaten en tijdens het Jaarcongres Sociaal Werk 2023 op 24 mei wordt bekend wie van hen de verkiezing wint. Alle drie vervullen zij het komende jaar een belangrijke rol als ambassadeur van sociaal werk.

Op 6 en 7 maart verraste het verkiezingsteam van Sociaal Werk werkt! de drie met het nieuws en bloemen. “De impact van sociaal werk mag meer gezien worden. Het is daarom belangrijk dat we een gezicht geven aan sociaal werk en sociaal werkers in de spotlights zetten”, aldus projectleider Mascha Boelaars. “De komende tijd presenteren ze zich en vanaf 11 april 2023 kan iedereen stemmen via onze website.”

Oisterwijk

Juul van Schaijk is vanuit Farent als maatschappelijk werker werkzaam bij Loket Wegwijs in de gemeente Oisterwijk. Daarnaast is ze lid van de ondernemingsraad bij Farent. “Er echt voor de mensen zijn, dat is wat ik wil bereiken. De uitdaging is hoe we dat kunnen doen. We moeten daarvoor naast inwoners staan, maar ook oog houden voor de perspectieven van onze eigen organisatie en die van de samenleving. Ik doe dat door vragen te stellen, oprechte interesse te tonen en open te staan voor ideeën van anderen. Dan blijven we ons ook bewust van het feit dat ons werk verandert, nu en in de toekomst. We moeten nadenken over hoe we ons in die veranderende wereld positioneren. Haar manager Floor van Essen is erg trots op Juul. “Juul is echt het voorbeeld van de sociaal werker anno 2023. Ze richt zich niet alleen op de uitvoering maar denkt ook mee over beleid, visie en profilering.”

Verbinding

Sociaal Werk werkt! organiseert de verkiezing om het cruciale vak van sociaal werker meer bekendheid te geven. Via de verkiezing geven zij het vak extra zichtbaarheid en leggen zij belangrijke verbindingen tussen sociaal werkers zelf, politiek, onderwijs en media. De genomineerden laten zich een jaar lang op veel plekken in het land zien en horen. Als ambassadeurs voor sociaal werk geven zij gastcolleges in het onderwijs, nemen zij deel aan lokale, regionale en landelijke evenementen en politieke debatten.