The Make

Is jouw tuin toe aan een upgrade? Hier 3 tips! *


Een mooie tuin is een plek waar je heerlijk tot rust kunt komen. Het is een plek waar je kunt genieten van de natuur en waar je jezelf kunt omringen met groen. Ben je niet tevreden over hoe jouw tuin eruit ziet? Dan is het misschien tijd voor een make-over! In dit artikel geven we je een paar handige tips voor het upgraden van jouw tuin!

Maak een gedetailleerde planning


Voordat je begint met het verbouwen van je tuin, is het belangrijk om te bedenken hoe je de ruimte wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een buitenkeuken of een loungeplek? Misschien wil je een speeltuin voor je kinderen of een moestuin voor je eigen groenten en fruit. Het is belangrijk om deze functies in gedachten te houden bij het plannen van je tuinontwerp, zodat je de ruimte optimaal kunt benutten en het meeste uit je tuin kunt halen. Je kunt een lijst maken van de veranderingen die je aan wilt brengen. Vervolgens kun je het budget dat je nodig hebt vaststellen. Houd natuurlijk ook rekening met onverwachte kosten. Het is van belang om realistisch te blijven bij het opstellen van het budget. Vervolgens kun je een tijdlijn opstellen voor het project. Als je ervoor kiest om samen te werken met professionals dan raden we je wel aan om eerst te kijken naar de beschikbaarheid van deze personen.

Maak van je tuin een woonproject.

Kies de juiste planten en bomen

Een belangrijk onderdeel van je tuin zijn natuurlijk de planten en bomen. Bij het kiezen van de juiste planten en bomen moet je rekening houden met verschillende factoren. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de grondsoort in je tuin. Sommige planten en bomen hebben namelijk meer voedingsstoffen nodig dan andere. Daarnaast moet je rekening houden met de hoeveelheid zonlicht en schaduw in je tuin. Sommige planten en bomen gedijen beter in de volle zon, terwijl andere juist beter groeien in de schaduw. Ben je op zoek naar planten die relatief makkelijk te onderhouden zijn? Kies dan voor planten als lavendel, sedum, hortensia’s  of prachtige hartlelies.

Maak gebruik van duurzame materialen

Als je je tuin gaat verbouwen, is het belangrijk om te denken aan duurzaamheid. Door gebruik te maken van duurzame materialen, draag je bij aan een beter milieu en kun je bovendien op lange termijn kosten besparen. Een trend die de laatste jaren steeds populairder wordt, is het gebruik van bamboe vlonderplanken. Bamboe is een duurzaam materiaal en heeft een warme uitstraling. Het is bovendien erg sterk en gaat lang mee. Voor meer bamboe decoraties kan je een kijkje nemen bij Bamboo Import Nederland. Bamboe vlonderplanken zijn niet alleen geschikt voor een terras, maar kunnen ook gebruikt worden als looppad door je tuin. Naast bamboe vlonderplanken zijn er nog veel meer duurzame materialen die je kunt gebruiken in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan gerecycled plastic, biologisch afbreekbare potten of hergebruikte tegels.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer