ondernemers

Gemeentelijke onderscheiding voor Marie-Louise Vekemans – Prince


Burgemeester Hans Janssen heeft vrijdagmorgen een een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt aan Marie-Louise Vekemans – Prince.

Een mooi moment van verrassing (Foto: Masja Vlaminckx)

 

Mevrouw Vekemans – Prince heeft zich van 1971 tot 1988 vele uren per week ingezet voor Mixed Hockey Club HOCO in Oisterwijk. Ze is begonnen als lid van het wedstrijdsecretariaat. Onder haar leiding is er een scheidsrechtersbeleid ingevoerd. Ze coördineerde de cursussen en hield zich daarnaast ook bezig met het clubbeleid. Ze is erelid van MHC HOCO voor haar uitzonderlijke inspanningen voor de vereniging.

Van 2000/2001 tot 2004 was mevrouw Vekemans – Prince voorzitter van de bridgeclub Sans Fumée in Oisterwijk.

In 2020-2021 was mevrouw Vekemans – Prince voorzitter van smartlappenkoor Jeremiade.

Burgemeester Hans Janssen voorziet mevrouw Marie-Louise Vekemans – Prince van haar onderscheiding (Foto: Masja Vlaminckx).

Vanaf 2017 tot heden is mevrouw Vekemans – Prince ambassadeur van stichting VAI (Vraag en Aanbod Internationaal) in de regio Oisterwijk. Mevrouw zet zich in voor het verbinden van sponsoren/bedrijven/Rotary voor het inzamelen van gereedschap (naaimachines, computers, brillen). Een aantal mensen/landen in Afrika worden door deze stichting bijgestaan. Mevrouw Vekemans heeft een nieuwe kringloop in Oisterwijk opgezet voor dit doel.

Vanaf 2018 tot heden zet mevrouw Vekemans – Prince zich in voor Stichting Leergeld Oisterwijk. Ze werkt als vrijwillig intermediair voor de stichting. Ze brengt huisbezoeken en doet intakes. Daarnaast staat ze haar gezinnen bij met raad en daad en brengt zelf spullen rond bij “haar gezinnen”. Ze schakelt met Rotary, Danserswijk, voedselbank en andere (netwerk)partners om kinderen van minima aan allerlei activiteiten te laten deelnemen en ze kennis te laten maken met cultuur, sport en muziek.