ondernemers

Gemeente Oisterwijk wil doorgaan met realisatie nieuwe N65 bij Haaren


Helaas voor partij PGB; voorlopig geen geld terug van het project dat moet zorgen voor een nieuwe N65 vanaf Haaren richting Den Bosch.

Er gebeuren regelmatig ongelukken op de N65 , zoals hier bij Haaren (Foto ter illustratie: Toby de Kort).

De partij was zelf van mening dat het project stopgezet kan worden, en een deel van het eerder door de voormalige Gemeente Haaren overgemaakte budget teruggevraagd zou kunnen worden. Het college (burgemeester en wethouders) van de Gemeente Oisterwijk, sinds de herindeling met Haaren voor een deel verantwoordelijk voor het project, denkt daar anders over.

Op woensdag 21 december 2022 heeft de Raad van State de plannen voor reconstructie N65 tussen Haaren en Vught op meerdere gronden vernietigd. De gemeente Vught heeft aangegeven de uitspraak nader te bestuderen, maar realiseerde zich ook dat uitvoering van de plannen nu verre van realistisch is. Volgens beantwoording van vragen van PGB, door het Oisterwijkse college, is er overleg geweest met de stuurgroep N65 (bestaande uit het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Vught en Oisterwijk), en wordt er een task force ingesteld die op korte termijn de (on)mogelijkheden van het project in beeld brengt. ‘Aan de hand van deze bevinden wordt bekeken of de plannen nog wel realistisch zijn.’

Het college laat weten dat de inzet er op is gericht ‘om er een uitvoerbaar project van te maken… … Als het project wordt stopgezet dan zetten we ons in om de middelen na rato terug te vorderen.

De N65 wordt momenteel als een minder veilige weg beschouwd. De weg zou door middel van diverse aanpassingen, tunnels, minder bomen en dergelijke veiliger zou worden.