themake

Dit zijn in 2023 de populairste keukenstijlen *


Ben je op zoek naar keuken inspiratie voor de nieuwe keuken in jouw woning? Wil je weten wat de laatste trends zijn op het gebied van keukens? In dit artikel lees je er meer over. Keukenzaken zien de vraag naar hun producten de afgelopen jaren sterk toenemen, mede als gevolg van de uitbraak van de pandemie. Het feit dat huishoudens lange tijd niet op vakantie konden, heeft de spaarrekening van mensen flink gevuld. Dit budget gebruikt men nu om de woning op te knappen; het renoveren van de keuken is er een voorbeeld van. Naast de aanschaf van een nieuwe keuken is ook het vervangen van de badkamer populair.

Tip: ga eens langs bij de lokale keukenboer om de verschillende showroomkeukens te bekijken. Het geeft je een beeld van de keukens die momenteel in trek zijn en deze zijn vaak tegen een aantrekkelijke prijs verkrijgbaar! 

Natuurlijke materialen in een moderne keuken 
Populair in 2023 is het gebruik van verschillende natuurlijke materialen in een modern vormgegeven keuken. Denk bijvoorbeeld aan robuuste houten keukenkasten, gecombineerd met een betonlook aanrechtblad. Kies je voor een keuken met een iets subtielere uitstraling? Kies in dat geval voor een relatief dun aanrechtblad van composiet of graniet, in plaats van beton. De houten keukenkasten kun je voorzien van zwarte metalen handgrepen. Het geeft de keuken een industrieel tintje! 

Tip: in een moderne keuken mag een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem niet ontbreken. Dit type kookplaat zie je in steeds meer keukens terugkomen. 

De nieuwste keukentrends van 2023

Maak een statement met een opvallende kleur 
Lang niet iedereen kiest voor houtkleurige, zwarte of bijvoorbeeld hoogglans witte keukenkasten. Steeds populairder wordt het gebruik van een opvallende kleur, denk bijvoorbeeld aan groene keukenkastjes. Je maakt op deze manier een statement met de keuken; het geeft je woning karakter. Een groene kleur is tijdloos van aard, over tien of vijftien jaar is deze kleur ook nog mooi. Het groen past goed in zowel een landelijke-, moderne- of een ietwat klassieke keuken. 

Gouden elementen in een zwarte keuken 
Mocht je de keuze voor een groene keuken te gewaagd vinden, dan is de retro stoere keuken met voornamelijk zwartkleurige elementen interessant. Het zwart van de keukenkasten en bijvoorbeeld het aanrechtblad wordt gecombineerd met verschillende goudkleurige elementen. Denk aan een goudkleurige kraan, verschillende goudkleurige handgrepen, accessoires in goudkleur, enzovoorts. De combinatie van donkere elementen met gouden accessoires geeft de keuken een hele chique uitstraling. Ook in badkamers wordt vaak voor deze combinatie van kleuren gekozen. 

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer