vacature

Dai Dai N’tab zevende van de wereld


Tijdens het Wereldkampioenschap Afstanden in Heerenveen heeft Dai Dai N’tab op vrijdag 3 maart de zevende plaats op de 500 meter behaald. Hoewel hij op meer had gehoopt, bewees de schaatser van profploeg Jumbo-Visma en lid van Schaatsclub De Vennen hiermee dat hij nog steeds bij de top van de wereld behoort.

 

Dai Dai N’tab (links) aan de start van zijn rit op het WK

Om echt mee te kunnen doen om de podiumplaatsen was een supersnelle opening sneller dan 9.6 seconde en een perfecte ronde noodzakelijk. Voor Dai Dai lukte dat tijdens het WK helaas allebei net niet. Met zijn opening in 9.81 liet hij tijd liggen ten opzichte van zijn belangrijkste concurrenten en hij had bovendien de pech dat hij de laatste binnenbocht moest rijden. Door zijn hoge snelheid van bijna 60 kilometer per uur had Dai Dai moeite om de krappe binnenbocht te houden en was hij genoodzaakt ver uit te waaieren. Bij het uitkomen van de bocht was zijn snelheid hierdoor gezakt naar 53 kilometer per uur. Het resultaat was een keurige eindtijd van 34.87 maar ver achter de nieuwe wereldkampioen Jordan Stolz. Dit pas achttienjarige supertalent uit Amerika bleef met 34.10 maar net boven het baanrecord. De Canadees Laurent Dubreuil werd in 34.46 tweede en de derde plaats was met 34.48 voor de Japanner Wataru Morishige.