The Make

Bewoner met spoed naar ziekenhuis na vermoedelijk koolmonoxidevergiftiging in Oisterwijk


Vrijdagavond rond 21.30 uur zijn meerdere hulpdiensten opgeroepen voor een incident aan de Poststeeg in Oisterwijk.

Meerdere hulpdiensten ter plaatse in de Poststeeg (Foto: Toby de Kort).

Drie brandweerwagens, vier ambulance’s, politie en de gemeente kwamen ter plaatse. Er bevonden zich diverse mensen in een woning waar met vermoedelijk een flinke concentratie koolmonoxide in de lucht. Een slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Diverse andere slachtoffers zijn op de binnenplaats van het appartementencomplex behandeld. De brandweer heeft diverse metingen gedaan in het appartement.

Update

De brandweer werd gealarmeerd omdat tijdens behandeling van een patiënt door de GGD, hun CO melder was afgegaan. ‘Ter plaatse hebben wij eerst de patiënt uit de woning gehaald, zodat deze voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht kon worden. In de woning waren nog andere personen aanwezig met klachten. Wij hebben diverse metingen uitgevoerd en verhoogde waardes gemeten in het appartement. De oorzaak was niet geheel duidelijk, maar bij verdere navraag bleek dat er vorige maand onderhoud was uitgevoerd aan de ketel en dat men sindsdien klachten had. Vermoedelijke oorzaak lag hoogstwaarschijnlijk dan ook bij de ketel. Het appartement hebben we uiteindelijk overgedragen aan de eigenaar van het complex, deze zorgt voor de verdere afwikkeling.’