vacature

Zo laat jij jouw oude woning weer als nieuw lijken! *


Een oude woning heeft zeker zijn charmes en straalt vaak echt karakter uit. Maar soms kan dit aan de binnenkant storend zijn. Zo kunnen er deuken in de muren zitten, krakende vloeren of lopen de vloeren scheef af. Ben je verhuisd naar een prachtig oud pand, maar zou je toch wel graag willen dat jouw nieuwe woning er van binnen nieuw en strak uitziet? Dan hebben wij in dit artikel een aantal tips voor jou zodat jij jouw woning er van binnen weer netjes en mooi uit kan laten zien. Lees dus gauw verder!

Gladde muren

De muren in een iets oudere woning kunnen soms iets gebrekkig zijn. Zo kunnen er bijvoorbeeld deuken in de muren zitten. Wanneer je graag een strakke woning wilt, passen deze deuken er natuurlijk niet bij. Er zijn verschillende manieren om de deuken uit jouw muren te verwijderen, of te camoufleren. Je kunt bijvoorbeeld je muur stucen. Dit is echter vaak een wat duurdere optie. Een andere optie is om jouw muren te behangen met een behang dat iets dikker is en een beetje textuur in zich heeft. Door de dikte en de textuur, zullen kleine deukjes in de muren minder zichtbaar zijn en worden je muren verstevigd waardoor nieuwe scheurtjes minder makkelijk kunnen ontstaan. Je kunt verschillende behang soorten online vinden. Zo is glasweefselbehang een goede optie die je dan weer kunt overschilderen in een kleur naar keuze.

De verlichting

Binnenkort een nieuwe woning? Dan biedt glasvezelbehang een mooie oplossing.

De verlichting is een ander puntje waar je jouw woning een nieuwe look mee kunt geven. Oude woningen hebben vaak oude, verkleurde verlichtingsarmaturen. Deze kun je gemakkelijk zelf veranderen en zo je woning er weer als nieuw uit laten zien. Kies bijvoorbeeld voor nieuwe moderne en energiezuinige verlichting in je huis. Zo zullen LED spotjes het uiterlijk van je woning compleet veranderen.

Nieuwe hardware

Een andere tip om jouw woning weer als nieuw te laten lijken, is om de hardware in bijvoorbeeld jouw deuren, meubels en kastjes te veranderen. Met hardware bedoelen we de ijzeren details in jouw woning, zoals handvatten. Wanneer je de oude, gedateerde handvatten veranderd naar nieuwe, moderne en gestroomlijnde handvatten, zul je gemakkelijk je woning een vernieuwd uiterlijk geven.

Een oude muur kun je met behang er weer als nieuw uit laten zien. Met een laag glasweefselbehang kun je deukjes en scheurtjes in jouw muren camoufleren. Verder kun je door de verlichting en handvatten en deurknoppen in je huis te vervangen, gemakkelijk je huis er weer als nieuw uit laten zien.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer