Care Inn

Taalhuis Oisterwijk viert 5-jarig jubileum


Het Taalhuis in Oisterwijk bestaat op 6 maart 2023 5 jaar. Dat wordt gevierd op 23 maart in de middag en avond met een feestelijk programma.Het Taalhuis nodigt alle vrijwilligers, oud-vrijwilligers, relaties en sympathisanten van harte uit om dit samen te vieren.

Over het Taalhuis

Een docent geeft uitleg in het Taalhuis.

Het Taalhuis is er voor iedereen die beter wil leren spreken, lezen en schrijven, rekenen of wil leren werken met de computer. Bewoners die hier moeite mee hebben, merken dat in het dagelijks leven. Ze hebben daar meestal last van. Gewone taken kunnen moeilijk zijn. Denk aan internetbankieren, brieven of e-mails schrijven, kinderen voorlezen en de bijsluiter van medicijnen lezen. Veel mensen schamen zich ervoor en proberen het te verbergen. De afgelopen 5 jaar heeft het Taalhuis Oisterwijk honderden bewoners uit de gemeente Oisterwijk geholpen samen met onze partners en vrijwilligers. Reden voor een feestelijk programma op 23 maart 2023 in de Tiliander in Oisterwijk.

Programma

Middagprogramma

14:45 uur: Inloop Tiliander in Oisterwijk
15:00 uur: Openingswoord wethouder Dion Dankers
15:15 uur: Inhoudelijk programma met o.a. film van Stichting lezen en schrijven, gedicht van een vrijwilliger en interviews met ervaringsdeskundigen en vrijwilligers.
16:00 uur: Live-optreden van zanger Qube met het indrukwekkende lied ‘Dansende letters’
16:30 uur: Borrel
17:00 uur Einde middagprogramma

Avondprogramma

19:00 uur: Filmvertoning van de film I Daniel Blake met openingswoord van Taalhuiscoördinator.
Kijkt u mee naar de 59-jarige timmerman Daniel Blake, wie na een hartaanval voor het eerst in zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug. Een film over hoe mensen ten onder kunnen gaan aan de onpersoonlijkheid en bureaucratie van ‘het systeem’.
20:30 uur: Na afloop van de film wordt u een gratis drankje aangeboden en is er een mogelijkheid om na te praten in de foyer van de Tiliander.

Aanmelden

Het programma wordt u gratis aangeboden. Het is wel nodig om van te voren aan te melden en aan te geven of u aanwezig wilt zijn bij het middag en/of avondprogramma en met hoeveel personen u komt. Aanmelden kan via: oisterwijk@taalhuismb.nl Ook kunt u binnenlopen voor vragen of aanmelden tijdens het wekelijkse spreekuur van het Taalhuis op dinsdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur in de Tiliander.