uitpunt

PRO en D66 geven schouderklopje voor 10 extra sociale huurwoningen in Oisterwijk


Woningcorporatie Leystromen gaat 36 duplexwoningen aan de Tilburgseweg in Oisterwijk vervangen voor 46 gestapelde woningen in drie woonblokken. Het college (Burgemeester en wethouders) heeft hierop eerder al positief gereageerd; donderdagavond kwam het plan in de raad.

Nu staan er blokken van vier woningen (Bron: Google Maps)

Op het perceel van Woonstichting Leystromen aan de Tilburgseweg in Oisterwijk zijn op dit moment 36 woningen van het type duplex aanwezig. De woningen zijn verouderd en aan vervanging toe. Leystromen is voornemens om de huidige woningen te vervangen door 46 gestapelde woningen van diverse afmetingen gesitueerd in drie woonblokken. Alle woningen zullen in het sociale huursegment komen. Hierdoor vindt niet alleen een kwaliteitsverbetering plaats, maar wordt door het vergroten van het aantal woningen in de sociale sector een bijdrage geleverd aan de volkshuisvestelijke opgave. De drie beoogde bouwvolumes met drie woonlagen worden voorzien van een afwijkende gevel waardoor het bouwvolume een kleinschalige uitstraling krijgt.

In de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond kwamen de partijen D66 en PRO voorafgaande aan de stemronde met een aanvullende verklaring. Een debat was niet nodig; het werd als een zogenoemd hamerstuk aangenomen. Maar beide partijen vonden het toch nuttig een opmerking toe te voegen. Jan van Ginneken (D66) benoemde dat het vaak in de raad gaat over een te weinig nieuwbouw van sociale woningen, ‘dat we het er vijf keer over moeten hebben’, en dat het nu redelijk soepel gaat en in eenzelfde gebied tien extra woningen worden gerealiseerd vonden de partijen zeer positief. Jean Coumans (PRO) noemt het een C-stuk, ofwel een compliment.