uitpunt

Posteroorlog bij Provinciale Verkiezingen in Oisterwijk en Moergestel


Kort samengevat: Het aanplakbord is te klein, de posters te groot, zo ook de drang om gezien te worden.

Posters over posters op aanplakborden in de gemeente Oisterwijk.

50 Plus plakt voor een deel over D66 en vol over nog een andere niet meer te lezen partij, Bedrijfsbelangen was van mening dat er 4 posters mochten hangen in plaats van één, VVD pikt van die laatste een stukje af, Partij van de Dieren plakt voor een deel over Bedrijfsbelangen, nadat 50 Plus volledig over die van Partij voor de Dieren heeft geplakt. Die laatste maakt vervolgens een statement door voor een deel ook over die van 50 Plus te plakken, met een briefje: ‘Stem voor Provincie en Waterschap… … laat deze poster nu hangen…’ Groen Links en PVDA hebben ervoor gekozen om hun poster gezamenlijk op te hangen; die twee partijen zijn een meer liefdevolle relatie aangegaan.

Ook in Moergestel is het posteroorlog, onder die van 50 Plus zit een eerdere poster van Partij voor de Dieren. Deze laatste heeft een tip voor de volgende keer: 1 poster per partij aub.

Om te beginnen is het probleem ontstaan vanwege erg veel deelnemende partijen, gecombineerd met enorm grote posters. Maar met name weinig ruimte voor twee verkiezingen tegelijkertijd; die voor de Provincie, en die van het Waterschap. Omdat de gemeente de beide verkiezingen op het aanplakbord heeft opgesplitst, zijn er tot slot partijen die twee posters hangen. Dat doen ze omdat ze aan beide verkiezingen meedoen. Het briefje van Partij voor de Dieren evalueert de situatie, dat het opdelen en dubbel plakken misschien niet zo’n goed idee is geweest.

Tot slot is het uiteraard zwaar onfatsoenlijk om een poster vol over die van een ander te plakken…