themake

Oldstars Walking Rugby voor ouderen bij Oysters Oisterwijk


Bij de Rugbyclub de Oysters wordt naast het traditionele rugby ook Oldstars Walking Rugby gespeeld.

Rugby voor ouderen bij Oysters Oisterwijk

Walking Rugby is een aangepaste spelvorm van rugby. Het is bedoeld voor 55-plussers, zowel mannen als vrouwen gemixt, en wordt dan ook ondersteund door Rugby Nederland samen met het Nationaal Ouderenfonds.

Er is weinig tot geen fysiek contact en de focus ligt op deelname, uitdaging en bovenal plezier. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen, heerlijk in de buitenlucht. Beter bewegen is de basis voor een gezond en actief leven. Gebaseerd op ASM (athletic skills model) geven ervaren trainers een veelzijdige training waarbij alle spiergroepen aan bod komen. Na deze oefeningen worden korte partijtjes walking rugby gespeeld. De trainers helpen om het spel eerlijk en naar eigen vermogen speelbaar te maken voor iedereen. Rugbyervaring is zeker geen vereiste voor deelname. Dure sportkleding is ook niet nodig. Gewoon t-shirt, (jogging)broek en gym- of noppenschoenen is voldoende.

Heeft u interesse dan bent u van harte welkom bij RFC Oisterwijk Oysters, op sportpark De Wolfsputten, Scheibaan 2 te Oisterwijk. Ze zijn er elke donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en aansluitend klets je wat na onder het genot van een drankje.