ondernemers

Nemelaer Haaren blijft koploper na overwinning op Erp

Ondanks wat de uitslag doet vermoeden had Nemelaer veel moeite met Erp. Na een zeer matige eerste helft werd Nemelaer zeer effectief na een uur spelen en zorgde het ook dat de overwinning niet meer in gevaar kwam.

Nemelaer Haaren tegen Erp

Het degelijke Erp had voor het treffen met Nemelaer een van de minst gepasseerde verdedigingen in de 1e klasse. Na het aftasten zorgde vooral de gasten regelmatig voor dreiging in het strafschopgebied bij Nemelaer. Na 4 gevaarlijke hoekschoppen achter elkaar is het uiteindelijk B vd Berg die de bal binnen kopt. 0-1 (13). Uit een van de spaarzame kansen trekt Nemelaer de wedstrijd weer gelijk. Een perfecte vrije trap van Gijs van Baast wordt knap door Luuk Vermeer binnen gekopt. 1-1 (16). Nemelaer kan geen vuist maken in de eerste helft terwijl Doelman Rick Pijnenburg af en toe reddend moet optreden.

Na de pauze wordt Nemelaer iets sterker. Matthijs de Waal en Rick vd Linden winnen een stevig duel waarna Joeri Vugts in balbezit komt. Joeri behoudt het overzicht en brengt Giel vd Ven in stelling die ineens uit de draai vanaf 16 mtr via de bal binnen schiet. 2-1(60). Kort na deze treffer staat Giel aan de basis van een mooie aanval over rechts. Na een goede actie speelt hij Pieter Vugts aan die zijn tegenstander passeert in het strafschopgebied en vervolgens niet zelf schiet. Hij laat Joeri beheerst afwerken vanaf 12 mtr. 3-1(62). Deze tegentreffers komt Erp niet meer te boven. Nemelaer loopt aan het einde van de wedstrijd nog verder weg. Giel blokt een bal rond het strafschopgebied van Erp waardoor Jasper van Venrooij de bal schitterend met links over de doelman binnen krult. 4-1(85). Kort voor het einde kopt Pieter van dichtbij binnen op aangeven van Nick Vugts. 5-1(88).

Uiteindelijk wint Nemelaer enigszins geflatteerd van het lastige Erp en blijft het koploper in de 1e klasse en in de 2e periode. a.s. Zondag komt SC ’t Zand op bezoek .